Ρομπότ και drone αναζητούν επιζώντες στο κτίριο που κατέρρευσε στη Φλόριντα

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 12:51
Teledyne Flir

To PackBot 510 αναζητά εγκλωβισμένους στα ερείπια της πολυκατοικίας στην Φλόριντα.

A- A A+

Τα σωστικά συνέργεια που εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να εντοπίσουν κάποιον στα συντρίμμια της 12όροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε που στο Σέρφσαϊντ βόρεια του Μαϊάμι έχουν και μια επιπλέον βοήθεια που τους παρέχει η εταιρεία ρομποτικών συστημάτων Teledyne Flir. Η εταιρεία έστειλε στον τόπο της καταστροφής δύο δημιουργίες της.

Το PackBot 510, ένα ρομπότ που μπορεί να κινείται άνετα σε κάθε είδους επιφάνεια, να ανεβοκατεβαίνει σκάλες, να κινείται σε στενά περάσματα κλπ. μεταδίδοντας εικόνες και ήχο από τα σημεία στα οποία βρίσκεται. Διαθέτει διαφόρων αισθητήρες αλλά και βραχίονες με τους οποίους μπορεί να πιάνει ή να απομακρύνει αντικείμενα βάρους μέχρι 20 κιλά.

Το ρομπότ μπορεί να διεισδύει σε σημεία που είναι δύσκολο αλλά και επικίνδυνο να βρεθεί κάποιος άνθρωπος. Εκτός από την διάσωση ανθρώπων το PackBot 510 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών αλλά και στην διαχείριση επικίνδυνων χημικών και ραδιενεργών υλικών.

Ενώ το ρομπότ βρίσκεται μέσα στα συντρίμμια πάνω από αυτά πετά το FirstLook, ένα ελαφρύ drone το οποίο μπορεί να πετά και να ερευνά σημεία που δεν μπορεί να πλησιάσει κάποιος άνθρωπος είτε γιατί υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω αποσταθεροποίησης του εδάφους και των συντριμμιών είτε γιατί υπάρχουν παράγοντες (αέρια, χημικές ουσίες κ.α.) στους οποίους είναι επικίνδυνο να εκτεθεί ένας διασώστης. Τόσο το ρομπότ όσο και το drone διαθέτουν θερμικούς αισθητήρες αλλά και κάμερες λήψης εικόνων σε 360 μοίρες για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων.

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς