Δήμος Βριλησσίων: Δενδροφύτευση για την προώθηση του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 23:16
shutterstock
A- A A+

Ένα μήνυμα διαρκούς δράσης μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των σύγχρονων περιβαλλοντικών ζητημάτων, έστειλε ο Δήμος Βριλησσίων μαζί με την τοπική κοινωνία. Ο Δήμος μετέχει στο πρόγραμμα «75 UN - 75 Trees UNAI SDG7» του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, για την προώθηση του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης 7 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προβλέπει την ανάληψη μιας δράσης που αντιστοιχεί στη φύτευση και στη συντήρηση τουλάχιστον 75 δένδρων αφιερωμένων στην 75η Επέτειο του ΟΗΕ και στην προσπάθεια ενίσχυσης της βιοποικιλότητας του πλανήτη. Ο Δήμος Βριλησσίων, με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή και στο πλαίσιο των δράσεων του για την 7η Εβδομάδα Περιβάλλοντος, προχώρησε στη φύτευση συνολικά 200 δέντρων, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Συγκεκριμένα φυτεύτηκαν δέντρα στον χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης, καθώς και σε άλλα κατάλληλα για νέες δενδροφυτεύσεις σημεία της πόλης (75 πεύκα, 55 κυπαρίσσια, 50 τούγιες, 5 σφένδαμοι, 5 ψευδοπιπεριές, 5 μανόλιες, 5 κουτσουπιές), ενισχύοντας σημαντικά την τοπική βιοποικιλότητα και τον συνολικό φυτικό πλούτο της περιοχής.

Οι δράσεις για την Εβδομάδα Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο τα τελευταία εφτά χρόνια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ, είναι φέτος πιο πυκνές από κάθε άλλη χρονιά και επεκτάθηκαν μέχρι τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου, σηματοδοτώντας παράλληλα το διαρκές και ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντός και για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή