Ιράν: Ανοιχτή απειλή σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 10:34
A- A A+

Το Ιράν θα πλήξει αμερικανικά συμφέροντα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και του Ισραήλ, εάν δεχθεί επίθεση για το πυρηνικό του πρόγραμμα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, IRNA.

«Πουθενά δεν θα υπάρχει ασφάλεια για την Αμερική με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς του Ιράν, μπορούμε να εκτοξεύσουμε χιλιάδες πυραύλους κάθε ημέρα», ανέφερε ο Μωχάμεντ Μπακέρ Ζολγκχάντρ, αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα ασφαλείας της χώρα.

«Με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς το Ιράν μπορεί επίσης να απειλήσει το Ισραήλ, σύμμαχο της Αμερικής».

Η Δύση φοβάται ότι το Ιράν θέλει να κατασκευάσει ατομική βόμβα, αλλά η Τεχεράνη λέει ότι οι πυρηνικές της δραστηριότητες αφορούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας.

Στην Αγκυρα, ο αρχηγός της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χαβιέ Σολάνα, είπε ότι δεν περιμένει εντυπωσιακή εξέλιξη στις συνομιλίες του με τον βασικό διαπραγματευτή για τα πυρηνικά του Ιράν, Αλι Λαριτζανί. Ωστόσο υπήρξε κάποια πρόοδος κατά τις χθεσινές διαπραγματεύσεις των δύο ανδρών οι οποίες έχουν σκοπό την παύση εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή