Παρέμβαση Γ. Σανιδά για τα «ροζ» DVD

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 12:14
UPD:12:15
A- A A+

Με εγκύκλιό του προς τους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς παρήγγειλε «να παρακολουθούν σε καθημερινή βάση την κυκλοφορία των εφημερίδων και περιοδικών και εφόσον μαζί με αυτά πωλούνται ταινίες με άσεμνο περιεχόμενο να παραγγέλλουν την ενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως και εν συνεχεία να ασκούν δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παράβαση του άρθρου 29 παράγραφος 1 του Ν. 5060/1931». (προσβολή της αιδούς).

Ακόμα, ο κ. Σανιδάς επισημαίνει στην εγκύκλιό του προς τους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας, να «παραγγέλλουν την κατάσχεση των ταινιών με άσεμνο περιεχόμενο σε όλως δε εξαιρετικές περιπτώσεις και ιδία όταν οι εφημερίδες και τα περιοδικά διαφημίζουν την πώληση των ως άνω προϊόντων, με δημοσίευση άσεμνων φωτογραφιών, άσεμνων τίτλων, κ.λπ., να παραγγέλλουν ακόμη και την κατάσχεση των εντύπων».

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπογραμμίζει στην εγκύκλιό του ότι το άρθρο 14 του Συντάγματος επιτρέπει μετά την κυκλοφορία των εφημερίδων και άλλων εντύπων, «ακόμη και κατάσχεση για άσεμνα δημοσιεύματα που προσβάλλουν ολοφάνερα τη δημόσια αιδώ».

ΤΕΛΟΣ στις «προσφορές» DVD πορνογραφικού περιεχομένου βάζει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, η ανεξάρτητη αρχή η οποία είναι επιφορτισμένη με την εξωδικαστική επίλυση καταναλωτικών διαφορών.

O Συνήγορος του Καταναλωτή, σε σύσταση που απηύθυνε χθες http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/26/1327792.htm , θεωρεί ως αθέμιτη την πρακτική ενός ενημερωτικού εντύπου, όπως οι εφημερίδες, ως μέσου διακίνησης άσεμνου υλικού, με δεδομένο μάλιστα ότι τέτοια διακίνηση δεν υπηρετεί ούτε συνάδει με τον εξ αντικειμένου σκοπό μιας εφημερίδας να παράσχει με χρηστό τρόπο και σε καθημερινή βάση ειδησεογραφικού περιεχομένου πληροφόρηση στους πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς