Συμφώνησε με τον Κέντρικ Πέρι ο Παναθηναϊκός

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 14:57
UPD:15:22
Cedevita Olimpija Ljubljana
A- A A+

Με εισήγηση του Δημήτρη Πρίφτη, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε συμφωνία με τον 28χρονο Αμερικανό γκαρντ, Κέντρικ Πέρι.

Ο παίκτης αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν με την φανέλα της Τσεντεβίτα και θα είναι ένας εκ των δύο πόιντ γκαρντ που θα προστεθεί στην περιφέρεια των «πρασίνων» για την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Πέρι θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας (1+1) με το «τριφύλλι». Εδώ και μέρες βρισκόταν σε «ανοιχτή γραμμή» με το σύλλογο κι από τη στιγμή που ο νέος προπονητής έδωσε το «πράσινο φως» για την απόκτησή του η διοίκηση φρόντισε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο την υπόθεση και να επέλθει πλήρης συμφωνία.

Ο πρώην γκαρντ της Τσεντεβίτα Ολίμπια θεωρείται ένα project με μεγάλες προοπτικές, τόσο από το τεχνικό επιτελείο όσο και από τους ανθρώπους που τον είχαν... τσεκάρει το προηγούμενο διάστημα.

Άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο τελευταίο Eurocup, μετρώντας 16.1 πόντους (58,3% δίποντα, 35,7% τρίποντα και 73,8% βολές, όντας τέταρτος σκόρερ της διοργάνωσης), 3.1 ριμπάουντ, 6.1 ασίστ (2ος πασέρ της λίγκας) και 1.4 κλεψίματα ανά παιχνίδι σε 16 συμμετοχές.

Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να παίξει και στην θέση «1» και πλέον ο Παναθηναϊκός θα ψάξει για ακόμα έναν περιφερειακό, που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι εικόνα για τα προσόντα του Πέρι έχει και ο Δημήτρης Πρίφτης από τις αναμετρήσεις της Ούνικς Καζάν με τη Νίζνι στην VTB League, τη σεζόν 2018/2019. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις