Γ. Παπανδρέου: Αναξιόπιστη η κυβέρνηση

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 18:43
A- A A+

Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο του Economist. Παράλληλα, επανέφερε το αίτημά του για προσφυγή σε εκλογές, καθώς, όπως είπε, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι εκφράζουν ανησυχίες για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στην οποία έχει μπει η χώρα.

Αναφερόμενος στο θέμα των ομολόγων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός ψάχνει να βρει να κάνει κάτι για να κλείσει το θέμα, το οποίο, όμως, όπως πρόβλεψε, δεν κλείνει.

Το σκάνδαλο των ομολόγων, τόνισε, επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πλήττει ευθέως το μαλακό υπογάστριο της κοινωνικής συνοχής, δηλαδή το ασφαλιστικό σύστημα. Και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είναι η πρώτη κυβέρνηση που θέτει σε κίνδυνο τις συντάξεις των Ελλήνων.

Ανέφερε ότι παίχτηκαν παιχνίδια τζόγου στο παρασκήνιο με τα αποθεματικά των ταμείων και πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση της JP Morgan αποτελεί ακλόνητη απόδειξη για τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, καθώς, όπως είπε, κατέρρευσαν όλοι οι ισχυρισμοί ότι δήθεν δεν γνώριζαν τίποτα.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια της απογραφής με αποτέλεσμα το διεθνή της διασυρμό, ενώ πρόσθεσε ότι ζήτησε χθες από τον επίτροπο Αλμούνια να βγάλει την Ελλάδα το ταχύτερο από την επιτήρηση.

Ο κ. Παπανδρέου προσδιόρισε τους τρεις βασικούς στόχους της κυβέρνησής του ως εξής: πρώτος στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη η οποία θα βασίζεται στη γνώση και την πράσινη οικονομία, δεύτερος μεγάλος στόχος η κοινωνική συμφωνία η οποία θα κατοχυρώνει την κοινωνία της αλληλεγγύης και θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τρίτος στόχος η δημιουργία ενός αποτελεσματικού κράτους με ισχυρή περιφέρεια.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή