Κατάσχεσαν λιονταράκι που το κρατούσαν παράνομα ως κατοικίδιο

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 11:00
via REUTERS/WILDLIFE ALLIANCE
A- A A+

Οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε ένα σπίτι σε μια πλούσια συνοικία της Πνομ Πενχ στην Καμπότζη για να σώσουν ένα λιοντάρι ηλικίας 18 μηνών που το κρατούσαν παράνομα ως κατοικίδιο.

Είπαν ότι είχαν εντοπίσει το ζώο στην περιοχή Boeung Keng Kang της πρωτεύουσας της Καμπότζης μετά από βίντεο που έγινε viral στο TikTok.

VIA REUTERS/WILDLIFE ALLIANCE

Οι αξιωματικοί βρήκαν το αρσενικό λιοντάρι σε έναν διάδρομο με ένα κολάρο στο λαιμό του. Κάποιος έριξε ένα ηρεμιστικό βελάκι στο πλάι του προτού η ομάδα μετακινηθεί μέσα και μεταφέρει το ζώο των 70 κιλών σε ένα μεταλλικό κιβώτιο.

Στη συνέχεια, το λιοντάρι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Άγριας Ζωής του Πνομ Τάμο στα περίχωρα της πρωτεύουσας, ανέφεραν αξιωματούχοι.

«Είναι σπάνιο είδος που λαθραία εισήχθη από το εξωτερικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου περιβάλλοντος Νεθ Φάκτρα.

VIA REUTERS/WILDLIFE ALLIANCE

«Σύμφωνα με τον νόμο, οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να μεγαλώνουν ζώα της άγριας φύσης στο σπίτι, ειδικά όταν πρόκειται για σπάνια είδη».

Η ΜΚΟ Wildlife Alliance δήλωσε ότι βοήθησε κατά τη διάρκεια της επιδρομής που ήταν μια κοινή επιχείρηση υπό την ηγεσία της Δασικής Διοίκησης, με τον αναπληρωτή Εισαγγελέα του Δημοτικού Δικαστηρίου της Πνομ Πενχ, την αστυνομία και τη στρατιωτική αστυνομία.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή