Τη βούληση του υπουργείου Παιδείας να μειώσει το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, εξέφρασε σήμερα η υπουργός Μαριέτα Γιαννάκου, εγκαινιάζοντας το διδακτήριο του Γ' Γυμνασίου Θέρμης, ενώ δεσμεύθηκε και για την κατασκευή Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Η κατασκευή του Γ' Γυμνασίου Θέρμης ξεκίνησε το 2004 και το σχολικό αυτό συγκρότημα λειτουργεί ήδη δύο χρόνια. Πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολείο, συνολικού εμβαδού 2.500 τ.μ. με 16 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων πληροφορικής και τεχνολογίας, βιβλιοθήκη και σύγχρονο γυμναστήριο.
Στο σχολείο αυτό φοιτούν 287 παιδιά ενώ στο ίδιο οικόπεδο έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν το 4ο Δημοτικό και το 5ο Νηπιαγωγείο Θέρμης.
Στο προαύλιο του Γ' Γυμνασίου, συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ζήτησαν τη χρηματοδότηση κατασκευής τριών ειδικών σχολείων (γυμνάσιο, λύκειο, ΕΕΕΕΚ) σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Θέρμης.
Σήμερα, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, λειτουργούν μόνο ένα ειδικό γυμνάσιο και ένα ΕΕΕΕΚ και είναι ακατάλληλα, όπως λένε, ιδιωτικά διδακτήρια.
"ΤΟ ΥΠΕΠΘ έχει τη θέληση και την οικονομική δυνατότητα για να χτίσει το ειδικό εργαστήριο. Δεν χρειάζεται αναταραχές για να κάνει το καθήκον του. Αιχμή του δόρατος γι' αυτή την κυβέρνηση είναι η εκπαίδευση και η Παιδεία" είπε η κ. Γιαννάκου και πρόσθεσε ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν ίσως περισσότερα δικαιώματα από όλους.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η σημερινή κυβέρνηση έχτισε τριπλάσια σχολεία από όσα έγιναν την προηγούμενη πενταετία, ενώ μέσω δύο μεγάλων προγραμμάτων, της Νομαρχίας και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), κατασκευάστηκαν 2.500 σχολικές αίθουσες και διατέθηκαν 200 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
"Φτιάχνονται 81 σχολεία, τα 15 βρίσκονται σε εργοτάξια και τα υπόλοιπα σε μελέτες", είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα της διπλοβάρδιας είναι τα οικόπεδα και όχι η χρηματοδότηση.
Ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος ζήτησαν την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας για την κατασκευή, σε οικόπεδο 10 στρεμμάτων, ειδικού γυμνασίου και λυκείου κι ενός γενικού λυκείου και αναφέρθηκαν στις ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες της ανατολικής Θεσσαλονίκης σε σχολικά κτίρια, εξαιτίας της αλματώδους πληθυσμιακής και οικιστικής ανάπτυξης (20%).
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στη Θέρμη, σημειώνεται αύξηση 300 μαθητών ετησίως, ενώ απαιτούνται 15 νέες σχολικές αίθουσες κάθε χρόνο.