Ολυμπιακοί Αγώνες: Ψυχολογικοί λόγοι έθεσαν εκτός της ομάδας μπάσκετ της Αυστραλίας τον Μπρόκχοφ

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 16:35
UPD:17:06
EPA/JORGE ZAPATA
A- A A+

Εκτός αποστολής της Ολυμπιακής ομάδας μπάσκετ της Αυστραλίας τέθηκε ο Ράιαν Μπρόκχοφ.

Ο άλλοτε παίκτης των Ντάλας Μάβερικς αποκάλυψε πως η ψυχική του υγεία είναι ταραγμένη, γεγονός που δεν θα του επιτρέψει να βοηθήσει την ομάδα της πατρίδας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μεταξύ άλλων ο 31χρονος φόργουορντ παραδέχθηκε πως «είναι σημαντικό για εμένα να σηκώσω το χέρι και να παραδεχθώ ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και ήρθε η ώρα να ζητήσω βοήθεια».

Νωρίτερα είχε ενημερώσει την Ομοσπονδία μπάσκετ των «Boomers» ότι δεν είναι σε θέση να ενισχύσει την Ολυμπιακή ομάδα στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, απόφαση, που ο ίδιος χαρακτήρισε «επώδυνη».

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Η ψυχική υγεία μου είναι κάτι με το οποίο παλεύω εδώ και πολύ καιρό και νομίζω ότι είναι σημαντικό για εμένα να σηκώσω το χέρι και να παραδεχθώ ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και ήρθε η ώρα να ζητήσω βοήθεια.

Για να παίξω και να βοηθήσω σε αυτό το επίπεδο πρέπει να βρίσκομαι στο 100% και δεν μπορώ να πω ότι έχω την δυνατότητα να το υποστηρίξω αυτό στην παρούσα χρονική περίοδο.

Όλοι όσοι με γνωρίζουν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολη απόφαση ήταν για εμένα να μην εκπροσωπήσω την χώρα μου λαμβάνοντας την υψηλότερη τιμή που είχα ποτέ στην καριέρα μου. Ξέρω ότι η ομάδα μπορεί να φέρει το χρυσό μετάλλιο και θα την υποστηρίζω».

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Μπρόκχοφ επέστρεψε στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας με τη φανέλα των Σάουθ Ιστ Μέλμπουρν Φοίνιξ. Είχαν προηγηθεί δύο σεζόν στο ΝΒΑ με την φανέλα του Ντάλας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις