Ερευνα από την αντιτρομοκρατική για την επίθεση στο Α.Τ. Ν. Ιωνίας

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2007 11:28
UPD:11:30
A- A A+

ΕΡΕΥΝΑ για την ένοπλη επίθεση εναντίον του β΄ Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/30/1329211.htm διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είναι αυτό που αφαιρέθηκε πριν από λίγες μέρες από τον αστυφύλακα σκοπό του σπιτιού του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου, στη Γλυφάδα.

Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από τον τόπο της επίθεσης 30 κάλυκες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 1.20 τα ξημερώματα. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και φορούσαν κράνη πυροβόλησαν με αυτόματο όπλο διαμετρήματος 9 χιλιοστών εναντίον του τμήματος, στη διασταύρωση των οδών Μαδύτου και Λάμπρου Κατσώνη στον Περισσό, αδειάζοντας δύο γεμιστήρες, νώ πέταξαν και χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, η οποία εξερράγη η μέση του δρόμου σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από το κτίριο του τμήματος χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Ωστόσο, από τις βολίδες και τα θραύσματα προκλήθηκαν ζημιές στον τοίχο τα παράθυρα και στη σκοπιά του τμήματος, καθώς και σε τρία περιπολικά με συμβατικές πινακίδες, οχτώ Ι.Χ. αυτοκίνητα και έσπασαν τζάμια παρακείμενων κτιρίων.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή