Βιτριόλι-Μονή Πετράκη: Εξιτήριο για τους επτά τραυματίες μητροπολίτες

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 16:37
UPD:16:43
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας των μητροπολιτών που τραυματίστηκαν κατά τη χθεσινή επίθεση ιερέα με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη δίνουν με ανακοινώσεις του τα δύο νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται, που ενημερώνουν πως και οι επτά πήραν εξιτήριο.

Πιο αναλυτικά, το «Γεννηματάς» ενημερώνει πως χθες στις 21:00 διακομίσθηκαν εκεί με ΕΚΑΒ από το «Λαϊκό» Νοσοκομείο τέσσερις μητροπολίτες, οι Γουμενίσσης, Κηφισίας, Δρυινουπόλεως-Κονίτσης και Κασσανδρείας.

Εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς, για την οποία έλαβαν την απαραίτητη αγωγή.

Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα, για τα οποία επίσης έλαβαν την κατάλληλη αγωγή.

Και οι τέσσερις αυτοί μητροπολίτες έλαβαν σήμερα εξιτήρια, ενώ ο μητροπολίτης Κηφισίας θα επανεξεταστεί το Σάββατο.

Με τη σειρά του, το Νοσοκομείο ΚΑΤ γνωστοποιεί πως βραδινές ώρες της Τετάρτης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου προσήλθε ο μητροπολίτης Άρτης, ενώ διακομίσθησαν εκεί και οι μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου.

Οι συγκεκριμένοι ιεράρχες έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

Ο αρχιμανδρίτης-γραμματέας Συνοδικού προσήλθε με σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας και παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων.

Την ίδια ώρα, στο ψυχιατρείο «Δρομοκαΐτειο» μεταφέρθηκε, από αστυνομικούς, το μεσημέρι, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε χθες με καυστικό υγρό στους μητροπολίτες, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη Συνοδικό Δικαστήριο σε βάρος του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή