Πακιστάν - Αφγανιστάν: Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2007 15:37
A- A A+

Οι πρόεδροι του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι και του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ συμφώνησαν σήμερα στην Αγκυρα, υπό την αιγίδά της, σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και σε κοινή στρατηγική εναντίον των Ταλιμπάν, λόγω των εντεινόμενων βιαιοτήτων στην Πακιστανό-αφγανική μεθόριο. Συγκεκριμένα, συμφώνησαν «να αρνούνται καταφύγιο, εκπαίδευση και χρηματοδότηση στους τρομοκράτες και σε στοιχεία που εμπλέκονται σε ανατρεπτικές δραστηριότητες στις δύο χώρες».

Η Τουρκία, η οποία διατηρεί παραδοσιακά καλές σχέσεις με το Ισλαμαμπάντ και την Καμπούλ, φιλοξενεί τη σύνοδο στην οποία συμμετέχουν ο τούρκος πρόεδρος Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ και ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες, στο Πακιστάν, επίθεση καμικάζι κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 28 άτομα και τον τραυματισμό 52 άλλων. Ανώτερος εμπειρογνώμονας της αστυνομίας δήλωσε, ότι ο βομβιστής ήταν πιθανόν από το Αφγανιστάν ή από τις περιοχές του Πακιστάν που συνορεύουν με το Αφγανιστάν. Ο βομβιστής αυτοανατινάχτηκε λίγα λεπτά μετά το πέρας της ομιλίας του υπουργού Εσωτερικών, Αφτάμπ Κχάν Σερπάο, στην πόλη Καρσάντα, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Ο υπουργός υπέστη ελαφρά τραύματα, αλλά σκοτώθηκαν τουλάχιστον ένας από τους συμβούλους του και ορισμένοι σωματοφυλακές του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή