Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε μητροπολίτες - Οκτώ άτομα στο Νοσοκομείο

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 20:05
UPD:24/06/2021 00:08
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ένας ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες και έναν αστυνομικό στην Μονή Πετράκη την ώρα που ήταν σε εξέλιξη Συνοδικό Δικαστήριο σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Με την ανάκρουση του αποτελέσματος, ο ιερέας που καθαιρέθηκε, έβγαλε ένα μπουκάλι με τοξικό υγρό και πέταξε το περιεχόμενό του στους επτά μητροπολίτες που αποτελούσαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου και σε έναν αστυνομικό που έσπευσε να βοηθήσει.

Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη από την φρουρά της Μονής και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

«Επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν. Θεωρώ άδικη την υπόθεση για την οποία κατηγορούμαι. Είναι σκευωρία η υπόθεση με τα ναρκωτικά» ήταν τα πρώτα λόγια του δράστη.

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διεκομίσθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, πέντε μητροπολίτες, οι Κηφισίας Κύριλλος, 'Αρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος, οι οποίοι φέρουν ελαφρότερα εγκαύματα.

Από την επίθεση επλήγησαν και δύο κληρικοί των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Στο Λαϊκό ο Κικίλιας

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι 4 θα παραμείνουν στο Λαϊκό και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ.

Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς».

Σημείωσε, τέλος, πως ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ενημερώνεται συνεχώς.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποφύγαμε τα χειρότερα»

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.

Τέλος, ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας που έσπευσε στο Λαϊκό.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο  είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Μονή Πετράκη, προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικώς και να ευχηθεί ταχεία αποκατάσταση της υγείας όλων όσοι τραυματίστηκαν.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για το ενδιαφέρον και τις ευχές του, τις οποίες και θα μεταφέρει προς τους τραυματίες και προς όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή