Subaru Outback: Νέος γύρος του «πάρ’ τα όλα»

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 20:45
A- A A+

Εντάξει, η τιμή μπορεί με την πρώτη ματιά να προβληματίζει, τουλάχιστον όσους δεν είναι «μυημένοι» στο είδος. Ωστόσο, το λογότυπο Outback από μόνο του αποτελεί μια σφραγίδα πληρότητας για ένα ξεχωριστό μοντέλο υψηλής κλάσης, που υπερβαίνει το «τι μάρκα είναι» και στέκεται δίπλα σε premium προτάσεις, επί ίσοις όροις. Για να μην πούμε πως, μάλλον, κάποιοι …λουσάτοι πρέπει να κάνουν μισό βήμα πίσω, από στοιχειώδη σεμνότητα.

Η Subaru παρουσίασε και στη χώρα μας το Outback στην 6η γενιά του. ‘Ένα καταξιωμένο γίγαντα, που απευθύνεται σε ένα συνειδητοποιημένο κοινό με απαιτήσεις για μεγάλους χώρους, πολυτέλεια και πιστοποιημένες off road ικανότητες. Οι εξωτερικές διαστάσεις του Outback για μήκος, πλάτος και ύψος είναι 4.870 χλστ./1.875 χλστ. και 1.670 χλστ. αντίστοιχα. Στο εσωτερικό του θα χωρέσουν με άνεση 5 επιβάτες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις αποσκευές τους, με τον στάνταρ διαθέσιμο χώρο στο πορτ-παγκάζ να φτάνει τα 561 λίτρα και να γίνεται μεταφορέας οικοσκευής αν χρειασθεί με αναδίπλωση των καθισμάτων κατά το δοκούν.

Ειδικότερα, η καμπίνα του αυτοκινήτου έχει επενδύσεις δέρματος, ενώ στην έκδοση Αdventure είναι αδιάβροχες και πλένονται. Βεβαίως, το παρόν δίνει μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό για τον έλεγχο του infotainment, η διαγώνιος της οποίας φτάνει τις 11,6 ίντσες. Η Adventure, πιο συγκεκριμένα,  είναι η μεσαία, όμως υπάρχουν ακόμα δύο. Στη βάση της γκάμας είναι η Style, ενώ στην κορυφή συναντάμε την Premium. Οι διαφορές ανάμεσα τους εντοπίζονται στον εξοπλισμό και στα αισθητικά στοιχεία.

Το κινητήριο σύνολο είναι κοινό σε όλες τις εκδόσεις το γνωστό boxer βενζίνης 2,5 λίτρων το οποίο αποδίδει 169 ίππους και 252 Nm ροπής. Το κιβώτιο ταχυτήτων με το οποίο συνδυάζεται είναι αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT), ενώ έχει και 8 προεπιλεγμένες θέσεις, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το λειτουργήσει σε χειροκίνητο mode. Οι επιδόσεις είναι 10,2 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα και 193 χλμ/ώρα τελικής. Η εταιρία ανακοινώνει ότι απαιτούνται 8,6 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χλμ, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, ενώ εκπέμπονται 193 γρμ CO2/χλμ κατά το ίδιο πρότυπο. Αρα, τα τέλη κυκλοφορίας διαμορφώνονται σε 164,05 ευρώ το χρόνο.

Στο big crossover της Subaru η κίνηση, ασφαλώς, μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς με το σύστημα Subaru Symmetrical AWD, ενώ υπάρχει και το σύστημα X-Mode, το οποίο τροποποιεί τη λειτουργία της τετρακίνησης ανάλογα με το έδαφος στο οποίο κινείται το αυτοκίνητο. Σημαντικό ρόλο στις εκτός δρόμου αναζητήσεις παίζει και η απόσταση από το έδαφος, η οποία φτάνει τα 213 χλστ.

Από εκεί και πέρα, για το νέο της μοντέλο η ίδια η Subaru δίνει έμφαση για άλλη μια φορά στη βελτιωμένη λειτουργία και τις αυξημένες ικανότητες του EyeSight. Το σύστημα που χρησιμοποιεί δύο κάμερες στερεοσκοπικά βαλμένες στο πάνω μέρος του παρμπρίζ. Σε αυτό το σύστημα περιλαμβάνονται πολλά επιμέρους χαρακτηριστικά ασφαλείας. Μεταξύ αυτών συναντάμε τη διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας, το φρενάρισμα πριν από μια επικείμενη σύγκρουση, το adaptive cruise control, το αυτόνομο φρενάρισμα σε περίπτωση ανάγκης, την αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και πολλά ακόμα. Στην εγχώρια αγορά, τέλος, οι τιμές του νέου Subaru Outback διαμορφώνονται ως εξής: H έκδοση Style ξεκινά από τα 57.750 ευρώ, ενώ η Adventure από τα 60.750 ευρώ και η Premium από τα 65.550 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή