Στόουνχεντζ και Κόκκινο πρωταγωνίστησαν στον εορτασμό της μεγαλύτερης ημέρας

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 10:00
UPD:24/06/2021 00:12
REUTERS/TOBY MELVILLE
A- A A+

Η μεγαλύτερη ημέρα για το βόρειο ημισφαίριο, αυτό που ονομάζουμε θερινό ηλιοστάσιο, είναι παρελθόν. Πλέον η ημέρα μικραίνει έστω και σε επίπεδο λεπτού. Όλοι χαίρονται την περισσότερη ηλιοφάνεια αλλά κάποιες χώρες έχουν ιδιαίτερο λόγο και παραδοσιακές εκδηλώσεις.

REUTERS/OGNEN TEOFILOVSKI

Μία από αυτές τις χώρες είναι η Βόρεια Μακεδονία. Εκεί, στην πόλη Κουμάνοβο, βρίσκεται το θρυλικό Κόκκινο. Πρόκειται για το μεγαλιθικό και ένα από τα αρχαιότερα παρατηρητήρια του κόσμου.

REUTERS/TOBY MELVILLE

Μία ακόμη τοποθεσία με ιδιαίτερη συμβολική σημασία είναι το Στόουνχεντζ κοντά στο Αμεσμπέρι της Βρετανίας. Φέτος, παρά την ακύρωση των εκδηλώσεων λόγω του κορωνοϊού, χιλιάδες θεατές συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο στον αρχαίο πέτρινο κύκλο του Στόουνχεντζ.

REUTERS/ANDREW KELLY

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη συνδύασαν τον εορτασμό με την ημέρα για γιόγκα. Κοντά στην Times Square πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση με δεκάδες συμμετέχοντες.

REUTERS/ALEXEY MALGAVKO

Στη Ρωσία στο χωριό Οκούνεβο στην περιοχή Ομσκ διοργάνωσαν ένα φεστιβάλ και άναψαν φωτιές. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση πηδούσαν πάνω από τη φωτιά κατά τη διάρκεια του εορτασμού του θερινού ηλιοστασίου.

naftemporikigr
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή