ΕΛ.ΑΣ: Έτσι έφτασε στην εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 17:03
UPD:17:10
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσαν τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης στα Γλυκά Νερά παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως τόνισαν, σημείο κλειδί ήταν το ότι οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. έχτισαν σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος και τελικά δράστη, ενώ ανέφεραν ότι η υπόθεση ήταν δύσκολη καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία και ίχνη. 

Τα αποτελέσματα από την εξέταση των στοιχείων από τον χώρο του εγκλήματος κατέδειξαν την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι της αστυνομίας και πρόσθεσαν ότι ήταν εξαιρετικά κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού.

«Κατά την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων έγινε άμεσα αντιληπτό από το εξειδικευμένο προσωπικό μας ότι από τα στοιχεία που προκύπταν υπήρχαν έντονες αναντιστοιχίες. Μια σειρά ερωτημάτων έπρεπε να τεθούν οι απαντήσεις των οποίων αποδείχτηκαν πολύτιμα και καθοριστικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης».

Τα πιο κρίσιμα στοιχεία ήταν μια κάμερα, ένα ψηφιακό ρολόι που φορούσε το θύμα και τα κινητά του ζευγαριού. Όπως ειπώθηκε η εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων έδειξε ενδείξεις για πιθανή εμπλοκή του συζύγου και ειδικότερα σε ό,τι είχε να κάνει με την κίνηση του κινητού του 32χρονου.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης, η έρευνα στην αρχή είχε να κάνει με τη διαπίστωση των ισχυρισμών του συζύγου της 20χρονης για το ποιοι μπήκαν στο σπίτι, αλλά παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών δεν έγινε εφικτό να διαπιστωθεί η ύπαρξη άλλων προσώπων πλην του ζευγαριού και του μωρού.

Eνα ακόμα σημείο που αναφέρθηκε ήταν ότι οι εκχυμώσεις στα χέρια και τα πόδια του πιλότου από το δέσιμό του μόλις διακρινόταν. «Αυτό δημιούργησε έναν αρχικό προβληματισμό για το κατά πόσο ήταν αναμενόμενο σε σχέση με τον χρόνο που ο σύζυγος ισχυρίστηκε αρχικά ότι ήταν δεμένος».

«Συνεχίσαμε να ερευνούμε τον χώρο που είχε λάβει χώρα το περιστατικό και παρατηρήσαμε μεταβολές σε σχέση με την αρχική του κατάθεση. Διαπιστώσαμε ότι οι χώροι είχαν ερευνηθεί όχι ιδιαίτερα σχολαστικά, αλλά επιλεκτικά κυρίως στο υπνοδωμάτιο και το σαλόνι. Ακόμα διαπιστώσαμε ότι ήταν παραβιασμένο ένα παράθυρο στο υπόγειο κι αυτό ήταν το σημείο που εκτιμήσαμε ότι ενδεχομένως είχαν εισέλθει οι δράστες τους οποίους ανέφερε ο σύζυγος του θύματος ότι είχαν μπει μέσα για να ληστέψουν το ζευγάρι. Εξαιρετικά ασυνήθιστο ήταν και το ότι ο σκύλος της οικογένειας βρισκόταν κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή