Eurobasket Γυναικών: Συντριβή για την Ελλάδα από την Σερβία

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 14:56
UPD:15:11
basket.gr
A- A A+

Την δεύτερη ήττα της στην τελική φάση του Eurobasket γνώρισε σήμερα η Εθνική γυναικών, αυτή την φορά από την Σερβία με 85-51 και, πλέον, η «γαλανόλευκη» θα τα παίξει... τα ρέστα της, για να μείνει «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης (ανάλογα με το τι θα γίνει στο ματς Μαυροβούνιο-Ιταλία), στο ματς της Κυριακής (20/06, 13:00) με την Ιταλία.

Ένα επιμέρους σκορ 23-3 στη δεύτερη περίοδο έμελλε να κρίνει τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής και να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση πρόκριση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που θέλει, πλέον, μόνο νίκη εναντίον της Ιταλίας για να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Η Σερβία δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ελληνική ομάδα να πιστέψει στην έκπληξη. «Καθάρισε» τον αγώνα από την δεύτερη κιόλας περίοδο, με το επι μέρους σκορ υπέρ της να φτάνει το 23-3.

Ήταν ένα «εφιαλτικό» δεκάλεπτο για το συγκρότημα του Μασλαρινού που, με την Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου να τίθεται εκτός μόλις μία ώρα πριν το τζάμπολ, υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσε καν να κατεβάσει τη μπάλα, με αποτέλεσμα να παραδοθεί και να προσπαθεί απλώς να μαζέψει την διαφορά στο τέλος.

Η Άρτεμις Σπανού με 10 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ της Εθνικής Γυναικών, με την Έλενα Μποσγανά να προσθέτει 9 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 16-40, 37-65, 51-85

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις