Αιματοβαμμένο δράμα, ελληνικό σύγχρονο γουέστερν και Μαχητές των Δρόμων

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 08:32
A- A A+

Ένα οσκαρικό αιματοβαμμένο δράμα εκδίκησης, οι  Μαχητές των Δρόμων που επανέρχονται με σανιδωμένο το γκάζι σε νέο σίκουελ, βραβευμένο ελληνικό σύγχρονο γουέστερν, ιρανικό δράμα, υβριδικό ντοκιμαντέρ μεταξύ ψεύτικου και αληθινού και επανεκδόσεις αριστουργημάτων  έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

 «Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα»

Στο βραβευμένο -με Όσκαρ  πρωτότυπου σεναρίου- αιματοβαμμένο δράμα εκδίκησης, που αποτελεί εντυπωσιακό ντεμπούτο για την  Έμεραλντ Φένελ, η τριαντάχρονη Κάσι Τόμας (Κάρεϊ Μάλιγκαν),  μια νεαρή γυναίκα που είχε όλα τα φόντα να γίνει  λαμπρή επιστήμονας, έχει εγκαταλείψει τις σπουδές ιατρικής και ζει με τους γονείς της, ενώ δουλεύει σε ένα καφέ. Πριν χρόνια, στη διάρκεια των σπουδών της, ένας συμφοιτητής της βίασε τη συγκάτοικο και καλύτερή της φίλη κι έμεινε ατιμώρητος, και το γεγονός την στοιχειώνει ακόμη. Ζητώντας κάποιου είδους εκδίκηση, η Κάσι συχνάζει σε μπαρ προσποιούμενη τη μεθυσμένη κι αφήνοντας άντρες να την πάρουν στο σπίτι τους.

FOCUS FEATURES
Όταν δοκιμάζουν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της να αντισταθεί, η Κάσι αποκαλύπτει πως δεν έχει πιει σταγόνα, φέρνοντας τους, προ των ευθυνών τους. Η αυτοκαταστροφική κι επικίνδυνη ρουτίνα της, θα βρει μια διέξοδο όταν στο καφέ που δουλεύει θα εμφανιστεί ένας παλιός της συμφοιτητής ο Ραίαν Κούπερ και, για μια στιγμή, η Κάσι θα πιστέψει ότι δεν κρύβουν μέσα τους όλοι οι άνδρες, απαραίτητα, έναν επικίνδυνο κυνηγό.

«Fast & Furious 9: Μαχητές των Δρόμων»

Κόντρες, ανεβασμένα οκτάνια κι εκκωφαντικές εκρήξεις επανέρχονται στο ένατο κεφάλαιο της εκρηκτικής σειράς ταινιών, που δεν σταματά να εκπλήσσει με τις επιδόσεις της στο box office. Ο Ντομ Τορέτο -που υποδύεται ο Βιν Ντίζελ, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Η νέα απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους.

TULIP ENTERTAINMENTGR
Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, με σκοπό αυτή τη φορά να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Αυτός ο άνδρας, τον οποίο προσλαμβάνει η σατανική Σάιφερ (Σαρλίζ Θερόν), τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ,  Τζέικομπ, τον οποίο ερμηνεύει ο πρώην παλαιστής Τζον Σίνα.

«Digger»

Στο ελληνικό σύγχρονο γουέστερν -υποψήφιο για 14 βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου-  του Τζώρτζη Γρηγοράκη, ένας πατέρας που ζει ολομόναχος στην καρδιά ενός δάσους, βλέπει το γιο του, με τον οποίο έχουν αποξενωθεί, να επιστρέφει σε εκείνον μετά από χρόνια. Ενώ οι δυο τους καλούνται να βρουν έναν νέο κώδικα επικοινωνίας, στο φόντο βρίσκονται οι προσπάθειες μιας ιδιωτικής εταιρείας να κάνει εξορύξεις στην περιοχή, αλλά και ο διχασμός των ντόπιων ανάμεσα σε εκείνους που τη στηρίζουν και όσων είναι ενάντιοι στις κινήσεις της.

THE MATCH FACTORY
Στην  πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα δημιουργού πρωταγωνιστούν οι: Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας, Σοφία Κόκκαλη, Βασίλης Μπισμπίκης, Μαριάνθη Παντελοπούλου και Μιχάλης Ιατρόπουλος.

«Γιάλντα, η Νύχτα της Συγχώρεσης»

Στο ιρανικό δράμα του Μασούντ Μπακσί -βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Σάντανς,  μια φτωχή νεαρή κοπέλα παντρεύεται με προσωρινό γάμο έναν ευκατάστατο ηλικιωμένο, τον οποίο όμως σκοτώνει κατά λάθος, πράξη η οποία την καταδικάζει σε θάνατο. Η μόνη που μπορεί να της σώσει τη ζωή είναι η κόρη του νεκρού άντρα, δίνοντάς της χάρη.

WEIRD WAVE
Ο τόπος όπου θα δοθεί, ή δεν θα δοθεί, αυτή η συγχώρεση για τον φόνο, είναι το πλατό ενός τηλεοπτικού στούντιο, και ο χρόνος είναι η «νύχτα της συγχώρεσης», που στην ιρανική παράδοση ονομάζεται «Γιάλντα». Πρόκειται για ένα περσικό έθιμο που έχει τις ρίζες του στη Ζωροαστρική παράδοση, είναι μία γιορτή του χειμερινού ηλιοστασίου. Στην πιο μεγάλη και πιο σκοτεινή νύχτα του χρόνου, οι άνθρωποι μαζεύονται, πίνουν και τρώνε έως αργά για να υποδεχτούν ασφαλείς και ανανεωμένοι την νέα μέρα…

«Όρνιθες (ή Πώς να Γίνεις Πουλί)»

Μια ταινία του Μπάμπη Μακρίδη μεταξύ ψεύτικου και αληθινού, ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και τη μυθοπλασία. Για την πτήση και την πτώση, για την ανθρώπινη ανάγκη να πετάμε, για τον φόβο του ύψους, τον ίλιγγο, την ουτοπία, τους θεούς και τον άνθρωπο. Εμπνευσμένη από την αρχαία κωμωδία «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και την ομώνυμη θεατρική παράσταση από τον Νίκο Καραθάνο και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

ONASSIS FOUNDATION

Το υβριδικό ντοκιμαντέρ που πρωτοεμφανίστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, έκανε την πρεμιέρα του online εν μέσω του πρώτου lockdown και συνεχίζει τις προβολές του, με το βλέμμα στον ουρανό.

«Ερωτική Επιθυμία»

Στο αριστούργημα του Γουόνγκ Καρ Γουάι, που κυκλοφορεί σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες, ο αρχισυντάκτης μιας εφημερίδας, μετακομίζει με τη σύζυγό του σ’ ένα καινούριο σπίτι. Εκεί γνωρίζεται με την όμορφη γυναίκα της διπλανής πόρτας, σύζυγο ενός εμπορικού αντιπροσώπου, ο οποίος βρίσκεται συνήθως σε επαγγελματικό ταξίδι.

CINOBO
Κάποτε θα συνειδητοποιήσουν ότι οι σύζυγοί τους είναι εραστές και τότε θα βρεθούν στα χνάρια μιας ερωτικής επιθυμίας που κανείς τους δεν παραδέχεται πως είναι δική του.

«Το Δυστύχημα»
Πρόκειται για τη δεύτερη από τις τρεις συνεργασίες του Τζόζεφ Λόουζι με τον Χάρολντ Πίντερ στο σενάριο, μετά τον θρίαμβο του «Υπηρέτη».

RIALTO PICTURES
Εδώ, στη διασκευή του μυθιστορήματος του Νίκολας Μόσλεϊ,  μια Αυστριακή φοιτήτρια της Οξφόρδης γίνεται το ερωτικό μήλο της έριδος ανάμεσα σε έναν συμφοιτητή της -τον οποίο σχεδιάζει να παντρευτεί, και δύο καθηγητές της.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς