Αίγυπτος: Συνάντηση Κοντολίζα Ράϊς με τον Σύρο ομόλογό της

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 13:25
A- A A+

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τη συνάντηση μεταξύ της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράϊς και του Σύρου ομολόγου της, Ουαλίντ αλ-Μουαλέμ, σήμερα στην Αίγυπτο, την πρώτη συνάντηση σε τέτοιο επίπεδο εδώ και πλέον των δύο ετών, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

Οποιαδήποτε συνάντηση της κ. Ράϊς με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Ναουχέχρ Μοτακί, δεν θα περιλαμβάνει ουσιαστικά θέματα, συμπλήρωσε ο ίδιος αξιωματούχος που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, όπως μετέδωσε το Reuters.

H Ράϊς, ο Μουαλέμ και ο Μοτακί βρίσκονται στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέϊχ της Αιγύπτου στην Ερυθρά Θάλασσα, για τη διήμερη διάσκεψη για την ανοικοδόμηση του Ιράκ και το πολιτικό του μέλλον.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η συνάντηση μεταξύ Ράϊς και Μουαλέμ, θα έχει κύριο θέμα την ασφάλεια στα ιρακινο-συριακά σύνορα και όχι με τον Λίβανο ή τις προσπάθειες δίωξης εκείνων που σκότωσαν τον πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου Ραφίκ αλ-Χαρίρι το 2005.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι εάν η κ. Ράϊς μιλήσει με τον Ιρανό ομόλογό της στο Σαρμ ελ-Σέϊχ, αυτό θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα πριν το δείπνο.

Το Ιράν και οι ΗΠΑ έχουν διακόψει σχέσεις σχεδον μετά την επανάσταση στο Ιράν το 1979.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή