ΗΠΑ: 3.000 οι απείθαρχοι επιβάτες πτήσεων φέτος

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 13:31
UPD:13:36
REUTERS/Brendan McDermid
A- A A+

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αναφέρει περίπου 3.000 περιπτώσεις απείθαρχων επιβατών στις αεροπορικές αρχές των ΗΠΑ φέτος, καθώς η κακή συμπεριφορά στις πτήσεις απογειώνεται κατά τη διάρκεια πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) δήλωσε ότι 2.300 από αυτές τις αναφορές αφορούσαν άτομα που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα.

Σχετικά βίντεο στις πτήσεις έχουν γίνει viral.

Φέτος σημειώθηκε επίσης αριθμός ρεκόρ για πιθανές παραβιάσεις των κανονισμών στις πτήσεις.

Οι επιβάτες που εκδήλωσαν απείθαρχη ή επικίνδυνη συμπεριφορά μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα ή πιθανή φυλάκιση.

Η FAA δήλωσε ότι είχε διερευνήσει τον υψηλότερο αριθμό πιθανών παραβιάσεων του νόμου από την έναρξη τήρησης των αρχείων της, το 1995.

Η Ομοσπονδία ανέφερε ότι από τις 25 Μαΐου είχαν αναφερθεί περίπου 394 περιπτώσεις επιβατών που φέρεται να «παρεμβαίνουν στα καθήκοντα μέλους πληρώματος». Πρόκειται για αριθμό διπλάσιο από το σύνολο του προηγούμενου έτους, όταν διερευνήθηκαν 183 περιπτώσεις.

 Τον Ιανουάριο, η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέδωσε μια εντολή που καθιστούσε εθνική νομοθεσία την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στις εμπορικές αεροπορικές πτήσεις και σε άλλα μέσα μεταφοράς.

Η εντολή εκδόθηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 στις ΗΠΑ, καθώς πρόκειται για τη χώρα η οποία κατέγραψε τις περισσότερες μολύνσεις στον κόσμο. Μετά από αυτό, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αποφάσισαν ότι οι επιβάτες των αεροσκαφών πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου, εκτός εάν αποτελούν κάποια εξαίρεση.

Η FAA αναφέρει ότι εφαρμόζει μια πολιτική μηδενικής ανοχής στους επιβάτες που προκαλούν διαταραχές ή δεν συμμορφώνονται με την απαίτηση χρήσης μάσκας στις πτήσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, η Ομοσπονδία παρουσίασε σχέδια για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων εναντίον των απείθαρχων επιβατών αεροπορικών εταιρειών τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Οι επιβάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως 35.000 δολάρια και φυλάκιση.

Τη Δευτέρα, η FAA ανακοίνωσε ενέργειες εναντίον τεσσάρων επιβατών σύμφωνα με αυτούς τους αυστηρότερους κανόνες, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας σε πτήση της JetBlue η οποία κατηγορείται ότι έβαλε το δάχτυλό της στη μύτη της και έβριζε την αεροσυνοδό που της ζήτησε να φορέσει τη μάσκα της.

Άλλα περιστατικά κατά τη διάρκεια πτήσεων, έχουν γίνει πρωτοσέλιδα τους τελευταίους μήνες.

Σε ένα από αυτά, ένας επιβάτης πήρε πρόστιμο 52.500 δολάρια επειδή προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου και χτύπησε έναν αεροσυνοδό δύο φορές σε πτήση της Delta Air Lines τον Δεκέμβριο.

Σε άλλο περιστατικό, τον περασμένο μήνα, ένας επιβάτης της Southwest Airlines συνελήφθη on camera ενώ χτυπούσε έναν αεροσυνοδό μετά από μια φαινομενική διαφωνία για την πολιτική της μάσκας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή