EVziiin©: Η πλατφόρμα που φέρνει την ηλεκτροκίνηση… στην πόρτα σας και στο κινητό σας

Sponsored Content
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 16:11
A- A A+

Συνήθως θυμόμαστε τα νησιά του Αιγαίου όταν πρόκειται να οργανώσουμε τις διακοπές μας αλλά η Αστυπάλαια είχε τα πρωτεία σε έναν σαφώς τομέα με μεγαλύτερο αντίκτυπο. Το νησί των Δωδεκανήσων έχει μπει στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος καθώς γίνεται το πρώτο σημείο της χώρας μας που εγκαταλείπει τα ορυκτά καύσιμα και υιοθετεί για το σύνολο των αναγκών του, ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές καθιστώντας το νησί το πρώτο ενεργειακά ανεξάρτητο νησί της μεσογείου. Όλη η δραστηριότητας της Αστυπάλαιας θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ για τις μετακινήσεις είναι σαφής η στροφή προς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.  Αντιλαμβανόμενη τη σημασία του εγχειρήματος, η EVziiin© είναι η πρώτη εταιρεία που εγκατέστησε στην Αστυπάλαια έναν υπερσύγχρονο φορτιστή που προορίζεται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προκειμένου να υποστηρίξει τη σημαντική αυτή προσπάθεια.

Σταθμός φόρτισης, η νέα αντλία βενζίνης

Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, η  ηλεκτροκίνηση είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες που αλλάζει όχι μόνο τον τρόπο που μετακινούμαστε αλλά και τον σχεδιασμό των πόλεων και των οδικών αξόνων. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι ίσως το παράδειγμα της Νορβηγίας που δημιουργεί πυκνό δίκτυο σημείων φόρτισης που τη φέρνουν στην κορυφή του κόσμου. Στη συγκεκριμένη χώρα αναλογούν 35 φορτιστές οχημάτων ανά 10.000 κατοίκους και την ίδια στιγμή η Νορβηγία επεκτείνει το πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης και στη θάλασσα με σταθμούς που μπορούν να επαναφορτίσουν με την ίδια ευκολία σκάφη και αυτοκίνητα.

Όλοι λίγο πολύ έχουν αντιληφθεί ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που θα παίξει ρόλο στη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η παρουσία σημείων φόρτισης. Κανείς δεν θα ήθελε να μείνει από ρεύμα στη μέση της εθνικής οδού ή να συνδέει μπαλαντέζες για να επαναφορτίσει το όχημά του από μια οικιακή πρίζα.

Φόρτιση και αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου τι πρέπει προσέξουμε

Τα σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς κατά την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι εξίσου πολλά και σημαντικά σε σχέση με εκείνα στην αγορά ενός συμβατικής τεχνολογίας οχήματος. Η φόρτιση όμως είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία και ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στα παρακάτω:

  1. Παρουσία ενός δικτύου ηλεκτρικών φορτιστών στις συνηθισμένες καθημερινές διαδρομές μας.
  2. Χρόνος φόρτισης που θα απαιτείται ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία.
  3. Η αυτονομία που προσφέρει το όχημα και η μέγιστη απόσταση που μπορεί να διανύσει με έναν κύκλο φόρτισης.
  4. Το κόστος χρήσης το οποίο σε αντίθεση με το κόστος απόκτησης δεν επιδοτείται, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, από κάποια κρατική πρωτοβουλία.
  5. Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που αφορούν και τα συμβατικά αυτοκίνητα όπως η ασφάλεια, η άνεση, τα συστήματα ψυχαγωγίας.

Συμβουλή: Κατεβάστε μία εφαρμογή η οποία σας βρίσκει το πλησιέστερο σημείο φόρτισης και σας δίνει την δυνατότητα να φορτίζεται μέσω αυτής σε ένα μεγάλο δίκτυο φορτιστών όπως αυτή της EVziiin©.

Επιχειρηματικές ευκαιρίες από την ηλεκτροκίνηση

Την ίδια στιγμή η ηλεκτροκίνηση δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και δυνατότητες στους επιχειρήσεις που εγκαθιστούν φορτιστές να αυξήσουν τα έσοδά τους μέσα από αυτή την διαδικασία. Κάθε επιχείρηση που διαθέτει έναν φορτιστή μπορεί να τον διασυνδέσει με το δίκτυο της EVziiin©, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τις επισκέψεις στον χώρο της.  Η EVziiin©, είναι εταιρεία που φέρνει τις δυνατότητες του Internet of Things (του Internet των Πραγμάτων) και της ψηφιακής τεχνολογίας, δίνοντας απεριόριστες δυνατότητες σε όσους διαθέτουν ή όσους θέλουν να εγκαταστήσουν φορτιστές ηλεκτρικού οχήματος.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις της EVziiin© προσαρμόζονται σε κάθε εγκατεστημένο φορτιστή οχήματος, επιτρέποντας ανάμεσα σε άλλα, την απομακρυσμένη διαχείριση και λειτουργία του. Επίσης σε θέση να αναλάβει την εγκατάσταση φορτιστών κορυφαίας τεχνολογίας και ασφάλειας, αλλά και να αποτελέσει το στρατηγικό συνεργάτη -για ζητήματα ηλεκτροκίνησης- σε επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες στους οδηγούς, κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων αλλά και σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε κατοικημένες περιοχές όπως εμπορικά κέντρα, καταστήματα εστίασης, χώροι στάθμευσης κ.ά., καθώς και σε ιδιοκτήτες ακινήτων που προσφέρουν στους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων μια ολοκληρωμένη εμπειρία φόρτισης με μέγιστη διαθεσιμότητα του εξοπλισμού και χωρίς να απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις.  Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις βελτιώνουν την εικόνα τους αφού εμφανίζονται να συμμετέχουν ενεργά στην καινοτομία της ηλεκτροκίνησης και έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την υπηρεσία φόρτισης με άλλες υπηρεσίες, να προσελκύσουν νέους πελάτες και να δημιουργήσουν με αυτό τον τρόπο νέες ευκαιρίες για αύξηση των εσόδων τους.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν χάρη στην εφαρμογή της EVziiin©, πρόσβαση σε ένα δίκτυο με περισσότερα από 95.000 σημεία φόρτισης στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο και προσφέρει εκτός από την έξυπνη διασύνδεση των φορτιστών, υπηρεσίες υποστήριξης και εξυπηρέτησης πελατών δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα νέας γενιάς για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Προτεραιότητα η οδική ασφάλεια

Η δραστηριότητα της EVziiin© δεν περιορίζεται όμως μόνο στη διάδοση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας αλλά επεκτείνεται και στο τόσο σημαντικό θέμα της οδικής ασφάλειας και για τον λόγο αυτό στηρίζει ενεργά τις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την EVziiin© τις λύσεις για επιχειρήσεις, το ειδικά σχεδιασμό Mobile App της, για smartphones και τα πλεονεκτήματα για τους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: (www.evziin.com).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή