ΚΝΕ: Θρασείς οι διοργανωτές του «Φεστιβάλ Κάνναβης»

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2007 17:10
A- A A+

«Περισσεύει το θράσος στους διοργανωτές του "Φεστιβάλ Κάνναβης" που με σύνθημα "Απαγορεύστε τις απαγορεύσεις" και με αφορμή την "Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης", μας καλούν αυτές τις μέρες, ούτε λίγο ούτε πολύ, να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε την εξάπλωση των ναρκωτικών σε ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της νεολαίας, σε ακόμα μικρότερες ηλικίες» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΝΕ, στην οποία επιτίθεται και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Πού τα άκουσαν άραγε αυτά και τα λένε; Μήπως από τον κ. Γ. Παπανδρέου, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και άλλους "καλοθελητές" που στο παρελθόν έχουν κάνει δηλώσεις όπως το «φύτεψε κι εσύ ένα γλαστράκι στο μπαλκόνι σου»;

Γιατί θεωρούν αποτελεσματικές τις πολιτικές εκείνες που αποδεδειγμένα οδηγούν σε αύξηση της χρήσης κατά 250% (βλ. Ολλανδία);

Με στόχο να παραπλανήσουν την νεολαία δεν διστάζουν μάλιστα να μιλήσουν για παγκόσμιο διαρκώς ογκούμενο «κίνημα υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης». Στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν ισχύει αυτό, αλλά ακόμα και η βρετανική εφημερίδα "Independent" -η οποία είχε πραγματοποιήσει επίσημη καμπάνια υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης- με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ανακαλεί τα όσα παλιότερα είχε δημοσιεύσει υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης, αναιρώντας όλη την προηγούμενη αρθρογραφία της περί "ακίνδυνης" κάνναβης και δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος.

Το γεγονός ότι το 3ο "Κανναβικό-Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ", όπως το ονομάζουν, πραγματοποιείται στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια έχει διττό στόχο. Αφ' ενός να αξιοποιηθεί για να διαβρωθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και αφ’ ετέρου να βομβαρδιστούν οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που κινούνται μέσα κι γύρω από το χώρο της Πανεπιστημιούπολης με τα επιχειρήματα περί "διαχωρισμού σκληρών-μαλακών"... Ως ΚΝΕ δηλώνουμε την εναντίωσή μας σε τέτοιου είδους διοργανώσεις που προωθούν την ναρκωκουλτούρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή