Στην κορυφή της Ευρώπης και πάλι ο Παναθηναϊκός

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2007 09:17

A- A A+

Στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ για 4η φορά στην ιστορία του ανέβηκε ο Παναθηναϊκός. Ο πρωταθλητής Ευρώπης 2007, μέσα στο ΟΑΚΑ και μπροστά σε 18.000 εκστασιασμένους φιλάθλους του, επικράτησε 93-91 της περυσινής πρωταθλήριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε έναν από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός ξαναφόρεσε το στέμμα του πέντε χρόνια μετά τον τελευταίο θρίαμβο στην Μπολόνια απέναντι στην Βίρτους του νυν τεχνικού της ΤΣΣΚΑ, Έτορε Μεσίνα.

Την 6η "κούπα" του σε παρουσία δέκα φάιναλ φορ παρουσίασε ο πολυνίκης τεχνικός των "πρασίνων" Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έξι παίκτες του Παναθηναϊκού σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων με τον Λιθουανό γκαρντ Ραμούνας Σισκάουσκας να είναι ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους, αν και ο τίτλος του MVP κατέληξε στα χέρια του κορυφαίου αμυντικού της διοργάνωσης, επί τρεις σεζόν, Δημήτρη Διαμαντίδη. Παίκτης κλειδί αποδείχτηκε ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς που έκανε εκπληκτική δουλειά μέσα στη ρακέτα.

Οι Θοδωρής Παπαλουκάς (23π.) και Ματίας Σμόντις (18π.) έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δώσουν στην ΤΣΣΚΑ τον 2ο διαδοχικό τίτλο της και όγδοο συνολικά στην Ευρωλίγκα, αλλά παρά τα δύο διαδοχικά τρίποντα του Τρέιαν Λάνγκντον 51'' πριν τη λήξη, τίποτα δεν μπορούσε να μπει εμπόδιο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το βαρύτιμο τρόπαιο.

"Νάτοι οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη", ήταν το πρώτο σύνθημα που τραγούδησαν οι τυχεροί Έλληνες φίλαθλοι που είχαν κλείσει μια θέση στο ΟΑΚΑ. Το όνομα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήχησε ρυθμικά αμέσως μετά, για να ζητήσουν με θέρμη μία ακόμη φορά "Παύλο Θεέ πάρε την ΠΑΕ" την ώρα που ο αρχηγός Φραγκίσκος Αλβέρτης σήκωνε το νέο τρόπαιο της Ευρωλίγκα ψηλά υπό τις ιαχές του πλήθους. Απίστευτο κι όμως αληθινο: Όσοι είναι οι τίτλοι και τα φάιναλ φορ του Παναθηναϊκού είναι και του, επί 17 έτη "πράσινου", Αλβέρτη.

MVP ο Δημήτρης Διαμαντίδης

Μετά την ολοκλήρωση του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα 2007, ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης. Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ πέτυχε 15 πόντους με 2/2 τρίποντα, 2/2 δίποντα και 5/6 βολές. Παράλληλα, μάζεψε 3 ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα, μοίρασε 3 ασίστ, κέρδισε 6 φάουλ, ενώ υπέπεσε σε 2 λάθη σε 29 λεπτά συμμετοχής στον τελικό.

AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις