Λευκός Οίκος: Στόχος ένα ισχυρό μήνυμα προς τη Μόσχα

Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 11:35
UPD:11:52
REUTERS/GARY CAMERON
A- A A+

Η Ουάσινγκτον σκοπεύει σε πρώτη φάση επιδείξει μια σκληρή προσέγγιση στο τέλος της προσεχούς συνόδου κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι του NBC.

«Ένας βασικός στόχος για τον Λευκό Οίκο για τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη θα είναι να μεταδώσει ότι ο Μπάιντεν έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα στον Πούτιν, σε αντίθεση με την ήπια σχέση που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαμόφωσε μετά την πρώτη του συνεδρίαση με τον Πούτιν», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο πηγή του Λευκού Οίκου.

«Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ανέφεραν επίσης ότι θα υπάρξει μια συνάντηση μικρότερης  ομάδας και αντιστοίχως μεγαλύτερης ομάδας μεταξύ Μπάιντεν και Πούτιν και δεν υπονόησαν ότι θα υπάρξει μια συνάντηση κατά την οποία κανένας ηγέτης δεν θα είχε τους βοηθούς και τους συμβούλους του στην αίθουσα».

Πούτιν: Στόχος ο διάλογος και η αποκατάσταση των προσωπικών επαφών

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι αναμένει η συνάντησή του αυτή την εβδομάδα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να βοηθήσει προκειμένου να υπάρξει διάλογος μεταξύ των δύο χωρών και να αποκατασταθούν οι προσωπικές επαφές, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Για να αποκατασταθούν οι προσωπικές μας επαφές, σχέσεις, για να υπάρξει άμεσος διάλογος, για να δημιουργηθούν πραγματικά λειτουργικοί μηχανισμοί σε αυτούς τους τομείς που αντιπροσωπεύουν αμοιβαία συμφέροντα…» δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Interfax σε απόσπασμα συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση η οποία θα δημοσιοποιηθεί αργότερα.

Ο κ. Πούτιν και ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθούν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου. Αυτή θα είναι η πρώτη σύνοδος κορυφής Ρωσίας-ΗΠΑ μετά τη συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι τον Ιούλιο του 2018.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΤΑSS και το ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή