Μπίλι Χόλιντεϊ, Αντζελίνα Τζολί και Ροζ Πάνθηρας σε πρώτο πλάνο

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 08:01
A- A A+

Γαλλικό θρίλερ μυστηρίου, απίστευτη ιστορία που ξεπέρασε τα όρια της φαντασίας, αστυνομική περιπέτεια που ξεχειλίζει αδρεναλίνη, η επεισοδιακή ζωή της Μπίλι Χόλιντεϊ, η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Αντζελίνα Τζολί  και κλασικές επανεκδόσεις κάνουν πρεμιέρα, μεταξύ άλλων, στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα.

«Αυτοί που Εύχονται τον Θάνατό μου»

TANWEER

O Τέιλορ Σέρινταν σκηνοθετεί την Αντζελίνα Τζολί στη διασκευή του ομότιτλου best-seller του Μάικλ Κορίτα. Η αγαπημένη σταρ πρωταγωνιστεί ξανά σε μια καταιγιστική περιπέτεια, στην οποία υποδύεται μια δασοπυροσβέστρια που αδυνατεί να ξεπεράσει την απώλεια τριών ανθρώπων που χάθηκαν στη βάρδιά της. Καθώς τη βαραίνουν οι ενοχές, εμφανίζεται από το πουθενά μέσα στο δάσος ένα αγόρι που μοιάζει τραυματισμένο. Τα αίματα, όμως, που έχει επάνω του, δεν ανήκουν σε εκείνο, και ο χαρακτήρας της Τζολί αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο, το οποίο την οδηγεί σε  τραγικές αλήθειες.  

«Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Μπίλι Χόλιντεϊ»

SPENTZOSFILM

Η διασημότερη μπλουζ τραγουδίστρια στοχοποιήθηκε από το FBI, το οποίο θεώρησε εμπρηστικό το «Strange Fruit», ένα τραγούδι διαμαρτυρίας για τον ρατσισμό στις ΗΠΑ και την καταπίεση των μαύρων. Εστιάζοντας στην εξάρτησή της από ουσίες, δόθηκε εντολή σε έναν μαύρο αστυνομικό, τον Τζίμι Φλέτσερ, να παρακολουθήσει και να συλλάβει τη Χόλιντεϊ. Οι δυο τους κατέληξαν εραστές. Η ταινία του Λι Ντάνιελς («Μονάκριβη», «Ο Μπάτλερ») φωτίζει ακριβώς αυτήν την πτυχή της επεισοδιακής ζωής της Χόλιντεϊ, και του τρόπου που οι αμερικανικές αρχές παρακολουθούσαν τη δράση της. Την τραγουδίστρια υποδύεται η -βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και υποψήφια για Όσκαρ για τον ρόλο- Άντρα Ντέι.

«Μόνο Αυτοί Είδαν τον Δολοφόνο»  

ROSEBUD.21

Στη νέα ταινία του Ντομινίκ Μολ, η μυστηριώδης εξαφάνισης μιας γυναίκας κι ένα σύμπλεγμα άρρητων μυστικών και ένοχων επιθυμιών συνθέτουν ένα ενδιαφέρον ατμοσφαιρικό θρίλερ μυστηρίου. Η αστυνομία δεν έχει ιδέα από πού να ξεκινήσει τις έρευνες, αφού το μόνο στοιχείο της είναι το παρατημένο αυτοκίνητο της γυναίκας,  έπειτα από μια χιονοθύελλα. Η προσοχή της στρέφεται σε πέντε υπόπτους, ο καθένας τους με φαινομενικά καθωσπρέπει ζωή, αλλά και μια σκοτεινή πλευρά που εγκυμονεί κινδύνους. Μυστήριο με φόντο τη γαλλική επαρχία, στη διασκευή του μυθιστορήματος του Κόλιν Νιλ.

«Παγιδευμένοι»

ONE FROM THE HEART FILMS DISTRIBUTION

Στην αστυνομική περιπέτεια, γεμάτη αδρεναλίνη, των Φρέντερικ Λούις Χβιντ και Άντερς Όλχολμ, δυο αστυνομικοί αναλαμβάνουν περιπολία σε μια γειτονιά που βράζει, εξαιτίας ενός περιστατικού αστυνομικής βίας απέναντι σε μετανάστη. Σύντομα, μέσα από μια σειρά απρόβλεπτων περιστατικών, βρίσκονται παγιδευμένοι όχι μόνο από αυτούς που υποτίθεται ότι κυνηγούν, αλλά και μέσα στις ίδιες τις πεποιθήσεις τους.

«Ο Άνθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του»

NEO FILMS

Στο τυνησιακό δράμα της Καουτέρ Μπεν Χανιά, ένας Σύριος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Λίβανο θα επιτρέψει σε έναν καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη να βρει την αρραβωνιαστικιά του και να ζήσει, επιτέλους, ελεύθερα. Θα γνωρίσει φήμη και δόξα αλλά είναι πραγματικά ελεύθερος, τώρα που ως έργο τέχνης είναι υποχρεωμένος να ξοδέψει τη ζωή του εκθέτοντας την πλάτη του σε Μουσεία ανά τον κόσμο;

Η απίστευτη ιστορία που ξεπέρασε τα όρια της φαντασίας απέσπασε το βραβείο Ανδρικού Ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας 2020. 

«Tom & Jerry»

TANWEER

Κυνηγητό γάτας και ποντικού σε live action και animated διαστάσεις. Μια από τις πιο αγαπημένες έχθρες αναβιώνει, συνδυάζοντας τα κινούμενα σχέδια με τη ζωντανή δράση, όταν ο Τζέρι καταφθάνει στο καλύτερο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Εκεί πρόκειται να διεξαχθεί ο «γάμος του αιώνα», με τη διοργανώτρια να προσλαμβάνει τον γάτο Τομ για να τσακώσει τον ποντικό που απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Σύντομα, όμως, δημιουργείται ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, όταν ένας διαβολικά φιλόδοξος υπάλληλος συνωμοτεί εναντίον όλων.

«Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος»

DISNEY GREECE

Στο παραμυθένιο animation της Disney πρωταγωνιστεί μια νέα ατρόμητη ηρωίδα από την Άπω Ανατολή -η Ράια, μια θαρραλέα δεξιοτέχνης των πολεμικών τεχνών, στις πλάτες της οποίας πέφτει η τύχη της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με έναν αρχαίο μύθο, στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάνδρα, οι άνθρωποι ζούσαν αρμονικά με μεγαλόπρεπους δράκους, μέχρις ότου εμφανίστηκαν μοχθηροί δαίμονες, που ώθησαν σε εξαφάνιση τα φτερωτά πλάσματα. Πεντακόσια χρόνια μετά, η ανθρωπότητα απειλείται ξανά από τους δαίμονες. Τότε, η Ράια αναλαμβάνει την αποστολή τής ανεύρεσης του τελευταίου εναπομείναντα δράκου, ο οποίος είναι και ο μόνος που μπορεί να τους βοηθήσει. Στο ταξίδι της αυτό, θα συνειδητοποιήσει ότι πέρα από τη μαγεία των δράκων, χρειάζεται και πίστη για να σωθεί η ανθρωπότητα.

«Ροζ Πάνθηρας»

Η κλασική αστυνομική κωμωδία του Μπλέικ Έντουαρντς, σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες, αποτελεί την πρώτη γνωριμία με τον επιθεωρητή Κλουζό. Ο Πίτερ Σέλερς παραδίδει μία από τις διασημότερες ερμηνείες του, στον ρόλο του γκαφατζή επιθεωρητή. Ο «Ροζ Πάνθηρας» δανείζεται τον τίτλο του από το ξακουστό διαμάντι, το μεγαλύτερο του κόσμου, το οποίο επιχειρεί να κλέψει ένας επίδοξος κλέφτης με το ψευδώνυμο «Φάντασμα». Η κάτοχος του πολύτιμου πετραδιού, πριγκίπισσα Ντάλα, την οποία υποδύεται η εκθαμβωτική Κλαούντια Καρντινάλε, βασίζεται πάνω στον Κλουζό, για να εξιχνιάσει την υπόθεση...

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς