Οι έξι αγγλικοί σύλλογοι της ESL συμφώνησαν με την Premier League

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 15:13
UPD:15:19
Pool via REUTERS/CARL RECINE
A- A A+

Οι 6 αγγλικοί σύλλογοι που νωρίτερα φέτος έκαναν κίνηση προσχώρησης στην ευρωπαϊκή Super League, κατέληξαν σε συμφωνία για καταβολή 20 εκ. λιρών (23,22 εκ. ευρώ) ως μέρος διευθέτησης με την Premier League, μετέδωσε το Sky Sports.

Μεταξύ των 12 ιδρυτικών μελών, από την Αγγλία μετείχαν οι Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ.

Οι προαναφερόμενες ομάδες συμφώνησαν επίσης σε πρόστιμο περίπου 20 εκατομμυρίων λιρών εκάστη αλλά κι αφαίρεση 30 βαθμών, εάν συμμετάσχουν σε παρόμοια κίνηση στο μέλλον. Η Premier League αναμένεται να ανακοινώσει τις κυρώσεις αργότερα σήμερα.

Η ευρωπαϊκή Super League ξεκίνησε με 12 ομάδες, αλλά οι εννέα από αυτές (οι αγγλικές συν τις Μίλαν, Ίντερ, Ατλέτικο Μαδρίτης) αποχώρησαν και κατέληξαν σε συμφωνία με την UEFA, πέφτοντας στα «μαλακά».

Αντίθετα, για τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους που όχι μόνο δεν απαρνήθηκαν το σχέδιο αλλά εμμένουν, εκκρεμεί η απόφαση μετά την πειθαρχική διαδικασία που έχει ξεκινήσει εναντίον τους η UEFA.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις