Εξηγήσεις Ρ. Κεδίκογλου για την περιουσία του γιου του

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007 14:01
UPD:14:03
A- A A+

Στοιχεία για τις οικονομικές δραστηριότητες του γιου του έδωσε στις αρμόδιες Αρχές ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση, είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του δεν έχουν να κρύψουν τίποτα.

«Επαρκέστατα» χαρακτήρισε τα στοιχεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Στο θέμα των οικονομικών δραστηριοτήτων του υιού Κεδίκογλου επανήλθε σήμερα ο κ. Καρχιμάκης με νέα ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Ο κ. Κεδίκογλου φαίνεται πως δεν θέλει να αντιληφθεί ότι η έρευνα δεν αφορά μόνο το γιο του, αλλά και τον ίδιο, εάν αποδειχθεί ότι άμεσα ή έμμεσα συνέβαλε στην αύξηση της περιουσίας ή στη διαχείριση των χρηματιστηριακών θεμάτων του τότε μόλις 19χρονου γιου του.

»Η επίκληση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων από ένα δημόσιο πρόσωπο που διαχειρίζεται δημόσια εξουσία, όπως ο κ. Κεδίκογλου, δημιουργεί εύλογες υποψίες ότι κάτι επιθυμούσε να συγκαλύψει και ο αρχικός ισχυρισμός του να αποφανθεί η Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το αν πρέπει να δοθούν τα αιτούμενα στοιεία στη Βουλή.»

Ο κ. Καρχιμάκης ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης για τη σχέση του Ρ.Κεδίκογλου με τον αναπληρωτή Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τέως Αρεοπαγίτη, Χρήστο Παληόκωστα.

«Θα διερευνήσετε αν υπάρχει σύνδεση Κεδίκογλου-Παληοκώστα σε σχέση με συγκεκριμένη χρηματιστηριακή εταιρεία μετοχές της οποίας έπαιξε ο υιός Κεδίκογλου και την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει κατονομάσει;» καταλήγει.

Πηγή: In.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή