Μήνυμα συνεργασίας Κ. Καραμανλή στις γειτονικές χώρες

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007 15:24
A- A A+

Η Ελλάδα ενθαρρύνει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε σήμερα - Ημέρα της Ευρώπης - ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Από το Ζάππειο Μέγαρο, όπου παρέστη σε εκδήλωση του υπουργείου Εξωτερικών για τα 50 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή η θέση της χώρας μας υπηρετεί την εδραίωση, την παγίωση της σταθερότητας, της συνεργασίας, της ανάπτυξης και της ευημερίας στη γειτονιά μας.

«Γιορτάζουμε σήμερα την Ημέρα της Ευρώπης. Σε αυτά τα 50 χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδειξε ότι η ειρήνη και η συνεργασία μπορούν να αντικαταστήσουν τη σύγκρουση και την καχυποψία, με σπουδαία θετικά αποτελέσματα για όλους», δήλωσε ο κ. Καραμανλής προσερχόμενος στο Περιστύλιο του Ζαππείου για την επετειακή εκδήλωση, όπου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης.

Ως «απόδειξη της λάμψης της Ευρώπης» ο πρωθυπουργός ανέφερε το γεγονός ότι «όλα τα κράτη της ευρύτερης περιοχής μας επιθυμούν διακαώς να γίνουν μέλη της». «Εμείς, από την πλευρά μας, ενθαρρύνουμε τον ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό για να εδραιωθεί, να παγιωθεί η σταθερότητα, η συνεργασία, η ανάπτυξη και η ευημερία στην γειτονιά μας», συμπλήρωσε. Ο κ. Καραμανλής κατέληξε την δήλωσή του αναφερόμενος στην εκκρεμότητα της Συνταγματικής Συνθήκης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με «ισχυρή βούληση θα ξεπεραστούν τα προβλήματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή