ΕΛΑΣ: Διοικητική έρευνα για τις δηλώσεις συνδικαλιστή αστυνομικού περί διεφθαρμένων δικαστικών

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 13:24
UPD:18:47
A- A A+

Την παρέμβαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσαν οι δηλώσεις συνδικαλιστή αστυνομικού, του Σταύρου Μπαλάσκα, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, καθώς διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας.

Ο εν λόγω αστυνομικός έκανε λόγο περί κυκλωμάτων στην Δικαιοσύνη και της επέρριψε ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας, γεγονός που προκάλεσε την σκληρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μιλά για «απαράδεκτες καταγγελίες περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών», οι οποίες, όπως επισημαίνει, «όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media».

Σύμφωνα με την Ένωση, «η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση».

Στελέχη της ΕΛΑΣ σημείωσαν ότι αν προκύψουν λόγοι από την προκαταρκτική διοικητική έρευνα, αυτή θα μετατραπεί σε ΕΔΕ και ο αστυνομικός συνδικαλιστής θα παραπεμφθεί στα πειθαρχικά συμβούλια του Σώματος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή