Back to back το βραβείο του MVP της σεζόν ο Κέβιν Ντε Μπρόιν

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 07:24
UPD:08:06
Pool via REUTERS/MICHAEL REGAN
A- A A+

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην Premier League η Ένωση Επαγγελματιών Παικτών της Premier League (PFA) ανέδειξε τον Κέβιν Ντε Μπρόιν, κορυφαίο παίκτη της σεζόν 2020/2021 στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Βέλγος διεθνής μέσος, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρόσωπο στη διάρκεια του τελικού του Champions League και υποβλήθηκε σε μικροεπέμβαση στο ζυγωματικό, έγινε ο πρώτος στα χρονικά που κατακτά το συγκεκριμένο  βραβείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης στην Premier League τις σεζλον 2006/2007 και 2007/2008, με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ντε Μπρόιν πραγματοποίησε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το πρωτάθλημα και League Cup, αλλά και να φτάσει έως τον τελικό του Champions League.

«Το να σε ψηφίσουν και οι αντίπαλοι σημαίνει πολλά. Είναι οι άνθρωποι που ξέρουν περισσότερα για το παιχνίδι και προσπαθούν να πετύχουν το καλύτερο. Αυτά μπορείς να τα δείξεις στα παιδιά σου και να τους πεις κοίτα τι πέτυχε ο μπαμπάς όταν ήταν νεότερος» δήλωσε μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος ο Ντε Μπρόιν.

Βραβείο πήρε και ο συμπαίκτης του στη Σίτι, Φιλ Φόντεν. Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος νεαρός παίκτης της σεζόν. 

Μέτρησε 50 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των «Πολιτών», σκοράροντας 16 φορές και μοιράζοντας 10 ασίστ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις