Αμετακίνητος για τη Super League ο Ανιέλι

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 18:08
UPD:18:16
REUTERS/MASSIMO PINCA
A- A A+

Ο Αντρέα Ανιέλι υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά την προσωπική εμπλοκή του στη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League, κατηγορώντας ταυτόχρονα την UEFA για υπεροψία κι αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων στο άθλημα.

«Η Γιουβέντους, η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα (τα τρία ιδρυτικά μέλη της ESL που δεν έχουν αποσυρθεί) είναι αποφασισμένοι να πετύχουν αναμόρφωση των διοργανώσεων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, στο περιθώριο της αποχαιρετιστήριας συνέντευξης Τύπου του πρώην πια τεχνικού διευθυντή, Φάμπιο Παράτιτσι.

«Η Super League δεν ήταν μία απόπειρα πραξικοπήματος, ήταν μία απεγνωσμένη κραυγή συναγερμού για ένα σύστημα που οδεύει προς τη χρεωκοπία», τόνισε ο Ανιέλι κι επανέλαβε την έκκλησή του σε UEFA και FIFA για διάλογο.

«Για πολλά χρόνια προσπάθησα να αλλάξω τις διοργανώσεις από μέσα, από την UEFA και την ECA, γιατί τα σημάδια της κρίσης ήταν εμφανή πριν την COVID. Το υπάρχον σύστημα εξασφαλίζει στην UEFA μία αναποτελεσματική αποκλειστικότητα», πρόσθεσε.

Ο Ανιέλι υπογράμμισε ότι η υλοποίηση της ESL προϋπέθετε την έγκριση της UEFA.

«Ζητήσαμε άμεσα συνεργασία και διάλογο, αλλά η απάντηση ήταν αλαζονικές δηλώσεις, αδικαιολόγητες πιέσεις σε κάποιους και το αίτημα αποκλεισμού των τριών συλλόγων που δεν αναδιπλώθηκαν», είπε.

«Με αυτές τις συμπεριφορές, το ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να μεταρρυθμιστεί» συμπλήρωσε ο Ανιέλι, που δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση των δικαστικών μαχών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις