Δολοφονία αστυνομικών-Ρέντης: Το Εφετείο θα επανεξετάσει τις ποινές

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 17:44
UPD:17:55
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών επιστρέφει ο Άρειος Πάγος την υπόθεση της διπλής δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στον Ρέντη το 2011, για να μειώσει το ύψος της ποινής των καταδικασθέντων μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχαν προσφύγει καταδικασθέντες ζητώντας την αναίρεση της εφετειακής απόφασης που τους είχε κρίνει ενόχους για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση των δύο αστυνομικών, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας των υπόλοιπων αστυνομικών, οι οποίοι είχαν καταδιώξει τους δράστες στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Ρέντη, μετά από ληστεία στο περίπτερο στις Αχαρνές Αττικής, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και υπόθαλψη εγκληματία.

Οι δικαστές του Ζ’ Ποινικού Τμήματος απέρριψαν την αίτηση ακύρωσης, ωστόσο ανέπεμψαν την υπόθεση στο Εφετείο προκειμένου να μειώσει το ύψος των ποινών που έχουν  επιβληθεί, μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα.

Όπως αναφέρουν, μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα προβλέπονται επιεικέστερες ποινές για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοχρησίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μάλιστα αφορά και τους εμπλεκόμενους ως συναυτουργούς, οι οποίοι δεν είχαν ασκήσει αναίρεση.

Οι δύο εκ των δραστών ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας των αστυνομικών καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε δις ισόβια κι 66 έτη κάθειρξη και οι υπόλοιποι 9 καταδικάστηκαν σε ποινές από 2 έτη φυλάκισης έως 8 χρόνια κάθειρξη.

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικών, όπως είναι του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης όταν ο κατηγορούμενος είναι κρατούμενος.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή