Θ. Θεοδωρίδης: Πιθανός ο αποκλεισμός των «τριών»

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 11:51
UPD:11:53
REUTERS/DENIS BALIBOUSE
A- A A+

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, φιλοξενήθηκε στην ισπανική εφημερίδα Marca, προκειμένου να δώσει μια ιδέα για το τι μέλλει γενέσθαι με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, που μαζί με τη Γιουβέντους αποτελούν το επίκεντρο πειθαρχικής έρευνας από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, για την εμπλοκή τους στη δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας.

«Είναι πιθανός ο αποκλεισμός. Αν δεν σεβαστούν τους κανονισμούς μπορεί να αποκλειστούν, είναι στο χέρι τους. Όλες οι άλλες ομάδες αποδέχτηκαν τα όσα είπαμε. Ό,τι κι αν συμβεί δεν θα είναι μια προσωπική απόφαση που θα αφορά τον πρόεδρο της UEFA ή τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής», υπογράμμισε ο Έλληνας αξιωματούχος.

«Στην UEFA έχουν διαχωρίσει την εξουσία των εκτελεστικών και της ηγεσίας με εκείνη των πειθαρχικών. Δεν μπορούμε να τους επηρεάσουμε εγώ ή ο πρόεδρος. Επίσης, για την UEFA όλες οι ομάδες είναι ίσες. Αν παραβίασαν τους κανονισμούς, θα δεχτούν τις συνέπειες. Ασφαλώς θα έχουν το δικαίωμα να καταφύγουν στο CAS αν θέλουν», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρίδης.

Όσο για τους ποδοσφαιριστές; «Κανένας δεν θα πληρώσει το "τίμημα" για την απληστία της ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας. Όλοι μπορούν να παίξουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η διοργάνωση που έρχεται θα είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου».

Αναφορικά με το τι θα γίνει από εδώ και πέρα; «Μου είναι αδύνατον να σχολιάσω το αν οι "12" της Σούπερ Λίγκας παραμένουν μέλη της, καθώς πρόκειται για ιδιωτικά συμφωνητικά, για τα οποία η UEFA αδυνατεί να επέμβει. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι εννέα ομάδες κατάλαβαν το λάθος τους κι έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες αποχώρησης».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις