Η εκδίκηση του ηφαιστείου: Η λάβα κατάπιε drone που κατέγραφε εικόνες

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 10:13
REUTERS/SIGTRYGGUR JOHANNSSON

Σε αυτό το ηφαίστειο «βούτηξε» το drone για να καταγράψει εικόνες αλλά ήρθε αντιμετώπο με ένα τείχος λάβας που το κατέστρεψε

A- A A+

Στις 19 Μαρτίου και μετά από περίπου 40 χιλιάδες σεισμικές δονήσεις που προεξοφλούσαν το επερχόμενο φαινόμενο το ηφαίστειο Fagradalsfjall στην δυτική πλευρά της Ισλανδίας εξερράγη. Από την πρώτη στιγμή η ηφαιστειακή δραστηριότητα έγινε αντικείμενο παρατήρησης από ειδικούς ενώ επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφοι καταγράφουν με κάθε τρόπο και μέσο εικόνες. Πρωτοστατούν φυσικά τα drones που δίνουν πραγματικά μοναδικές εικόνες από το τι συμβαίνει πολύ κοντά ή ακόμη και μέσα στο ηφαίστειο.

JOEY HELMS

Ο YouTuber Τζόι Χελμς από το Σικάγο αποφάσισε να στείλει και αυτός ένα drone να καταγράψει κοντινές εικόνες από ένα από τα ποτάμια λάβας που έχει σχηματιστεί από την ενεργοποίηση του Fagradalsfjall. Πράγματι το drone πέταξε πολύ κοντά στο κολασμένο ποτάμι καταγράφοντας εκπληκτικές εικόνες όμως κάποια στιγμή σηκώθηκε απότομα ένα «κύμα» λάβας το οποίο κατάπιε κυριολεκτικά το drone σκηνή που πρόλαβε να καταγράψει η κάμερα και να μεταδοθεί δημιουργώντας ένα μοναδικό στιγμιότυπο.

Προτεινόμενα για εσάς