«Φουλ» για Στάνκοβιτς η ΑΕΚ

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 12:12
UPD:12:19
EPA/ANDREAS SCHAAD
A- A A+

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς είναι ο εκλεκτός της ΑΕΚ για την θέση του τερματοφύλακα, μετά τις δυσκολίες που υπάρχουν με την περίπτωση του Ολλανδού «κίπερ» της Άλκμααρ, Μάρκο Μπιζότ.

Από τη στιγμή που δεν προχώρησε η υπόθεση, οι «κιτρινόμαυροι» στράφηκαν στο plan B που έχουν και αφορά τον βασικό πορτιέρε της Σάλτσμπουργκ, Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Ο Σέρβος στην καταγωγή αλλά πολιτογραφημένος Αυστριακός και διεθνή με την Εθνική ομάδα της χώρας, είναι αυτή τη στιγμή ο υπ αριθμόν 1 μεταγραφικός στόχος της Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η διοίκηση έχει καταθέσει ήδη πρόταση για την αγορά του παίκτη που φτάνει τις 800,000 ευρώ.

Ο 29χρονος τερματοφύλακας, με ύψος 1.86, ήταν βασικός σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε η αυστριακή ομάδα την σεζόν 2020/2021, «γράφοντας» συνολικά 45 συμμετοχές, ενώ το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2023.

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αυστρίας, με την οποία έλαβε μέρος σε τέσσερα ματς των προκριματικών του Euro, στα οποία μάλιστα ήταν αήττητη.

Η Σάλτσμπουργκ από τη νέα περίοδο επιθυμεί να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον 21χρονο Γερμανό, Νίκο Μαντλ, τον οποίο αγόρασε τον περασμένο Ιανουάριο από την Ουντερχάνχινγκ και που αγωνίστηκε στα δύο τελευταία ματς του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την αυστριακή ομάδα για την αγορά του Στάνκοβιτς, με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες, αλλά σαφώς περισσότερες από την προσπάθεια που έγινε για να πειστεί η Άλκμααρ να παραχωρήσει τον Μπιζότ, ο οποίος κοστολογήθηκε από την ΑΖ στα 2 εκατ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις