UEFA: Πριν την έναρξη του EURO 2020 οι κυρώσεις στους «3»

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 10:59
UPD:11:02
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Champions League, τα λόγια του Αλεξάντερ Τσέφεριν δεν άφησαν παρά ελάχιστο χώρο για παρερμηνεία.

Ο πρόεδρος της UEFA επανέλαβε την αναρμοδιότητά του αναφορικά με το χρόνο και τις αποφάσεις σχετικά με τις πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους: «Η πειθαρχική επιτροπή μας είναι ανεξάρτητη, οπότε δεν ξέρω τίποτα. Ούτε ποια θα είναι η έκταση της ποινής, ούτε πότε θα γίνει γνωστή».

Από την άλλη πλευρά, επιβεβαίωσε την απόλυτη ηρεμία σχετικά με την «παράλυση» του διεθνούς συστήματος λόγω των νομικών μαχών ενάντια στους τρεις συλλόγους της ευρωπαϊκής Super League, που έχουν ήδη προστατευτεί με τα προληπτικά μέτρα που εξέδωσε το δικαστήριο της Μαδρίτης.

«Δεν μπορούν να παραλύσουν τίποτα, το πολύ μόνο τον εαυτό τους», σχολίασε ο Τσέφεριν. Ο οποίος, δεν είναι μυστικό, είναι στην κορυφή εκείνων που απαιτούν παραδειγματικές κυρώσεις εναντίον της τριών «αποστατών». Και οι υποδειγματικές κυρώσεις, σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορούν να είναι άλλες από την εξαίρεσή τους από το Champions League.

Ακριβώς, δηλαδή, αυτό που οι τρεις σύλλογοι πιστεύουν ότι αντιβαίνει τις αρχές που θεσπίζει ο κοινός νόμος, στις οποίες βασίζεται η αμυντική τους θέση από την πρώτη ώρα . Ακόμα και σε αυτό, ωστόσο, ο Τσέφεριν δεν φοβάται την ήττα: «Μια νέα υπόθεση Μποσμάν; Όχι, είναι διαφορετικό».

Οι πληροφορίες μιλούν για σαφή επιτάχυνση ενόψει των αποφάσεων του πειθαρχικού σώματος, ανεξάρτητα από την UEFA: η αίσθηση είναι ότι η ποινή μπορεί να φτάσει πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επομένως εντός δέκα ημερών, επιβεβαιώνοντας το χρονοδιάγραμμα περίπου τριάντα ημερών από την έναρξη της έρευνας (12 Μαΐου).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις