Τυνησία: 35 λαθρομετανάστες έσωσαν οι αρχές της Ακτοφυλακής

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007 13:05
A- A A+

Τριανταπέντε Αφρικανούς παράνομους μετανάστες έσωσαν οι αρχές της Ακτοφυλακής της Τυνησίας, οι οποίοι προσπαθούσαν να φθάσουν με σκάφος από τη Λιβύη στην Ιταλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι πηγές ασφαλείας της χώρας.

Οι ίδιες ανέφεραν ότι οι λαθρομετανάστες από την υπο-Σαχάρια Αφρική είχαν αποπλεύσει από τη Λιβύη με ένα μικρό σκάφος με προορισμό την ιταλική νήσο Λαμπεντούζα, αλλά στο σκάφος παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τους ανέμους.

Η Ευρώπη έχει ζητήσει από τις χώρες της βορείου Αφρικής να λάβουν περισσότερα μέτρα για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη μέσω της Ιταλίας και της Ισπανίας, τις δύο χώρες που οι περισσότεροι λαθρομετανάστες προτιμούν για την είσοδό τους στη Γηραιά Ηπειρο.

Περισσότεροι από 31.000 λαθρομετανάστες έφθασαν πέρυσι στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, έξι φορές περισσότεροι από το 2005, καθώς επίσης μεγάλος αριθμός προσέγγισε την Ιταλία και τη Μάλτα. Πολλοί από αυτούς απεβίωσαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η Ε.Ε. έχει πει ότι περιμένει νέα κύματα παράνομων μεταναστών φέτος, καθώς ο καιρός βελτιώνεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή