«H κυβέρνηση σέβεται τους θεσμούς»

Αντώναρος για εκλογικό νόμο
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007 14:57
UPD:17:48
A- A A+

«Η θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή και έχει διατυπωθεί επανειλημμένα από τον Πρωθυπουργό». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με δηλώσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών (των κ.κ. Αβραμόπουλου, Σιούφα και Ζαγορίτη) με τις οποίες προτείνεται η αλλαγή του εκλογικού νόμου, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Αντώναρος υπενθύμισε ότι τα εν λόγω στελέχη έχουν διατυπώσει αυτές τις απόψεις κι άλλες φορές στο παρελθόν και παρατήρησε ότι «υπάρχει μια υπερ-αντίδραση από ορισμένους, η οποία προδίδει αγωνία και πανικό. Προδίδει πόσο φοβούνται αυτοί που θα είναι δεύτεροι. Η κυβέρνηση, πάντως, δεν φοβάται, διότι στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτη».

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν αιφνιδιάζουν κανέναν και σέβονται τους θεσμούς. ¶λλοι είναι εκείνοι που, στο πάρα πέντε, άλλαζαν - ανάλογα με τις ανάγκες τους - τον εκλογικό νόμο και μάλιστα για τις αμέσως επόμενες εκλογές».

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη

Το ΠΑΣΟΚ «έχει ζητήσει εκλογές τώρα και δεν τις ζητάει προφανώς για να τις χάσει. Αυτή η συζήτηση, που ξανάνοιξε με ευθύνη κορυφαίων στελεχών και υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, από τη μια μεριά δείχνει ότι η κυβέρνηση “έχει χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια”. Δείχνει ηττοπάθεια και πανικό».

Τα παραπάνω δήλωσε στο ρ/σ Alpha Radio ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης. Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι με το θέμα της αλλαγής εκλογικού νόμου προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη: «αντί να συζητούμε για το ότι βρισκόμαστε, ας πούμε, 76 ημέρες από την ημέρα που ξεκίνησε το σκάνδαλο των ομολόγων, το σκάνδαλο των Ταμείων και η κυβέρνηση αρνείται, έως κι αυτή τη στιγμή, να δώσει όλες τις συμβάσεις στη δημοσιότητα, για να δούμε τι έχει υπογράψει», ανέφερε ο κ. Αθανασάκης.

Σιούφας: Ηττοπάθεια και πανικός στο ΠΑΣΟΚ

«Εάν το ΠΑΣΟΚ πιστεύει αυτά που λέει ζητώντας εκλογές, εάν πιστεύει ότι θα κερδίσει εκλογές, ας συμφωνήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, έτσι ώστε το κόμμα που έχει την πλειοψηφία στην κοινωνία, να έχει ακόμη μεγαλύτερη αυτοδυναμία στη Βουλή». Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας απαντώντας σε ερώτηση για τον εκλογικό νόμο.

«Αποφεύγοντας κάθε ευθεία τοποθέτηση το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει αυτό που αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες: Προεξοφλεί την ήττα του. Ομολογεί ότι είναι και θα μείνει δεύτερο κόμμα. Αποδεικνύει ότι, σταθερά και διαχρονικά, χρησιμοποιεί την ηττοπάθεια και τον πανικό ως αποκλειστικούς συμβούλους του. Το ίδιο κάνει και σήμερα, όπως ακριβώς και στο παρελθόν του. Αποδεικνύει και σήμερα ηττοπάθεια και πανικό», πρόσθεσε ο κ. Σιούφας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή