Άνοδος... από χρυσάφι για την Μπρέντφορντ στην Premier League

Σάββατο, 29 Μαΐου 2021 19:00
UPD:19:30
Action Images via Reuters/MATTHEW CHILDS
A- A A+

«Χρυσή» άνοδο στην Premier League πανηγύρισε το Σάββατο (29/05) η Μπρέντφορντ, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Σουόνσι στον τελικό των play off της Champioship, που έγινε στο «Γουέμπλεϊ».

Μόλις 20 λεπτά χρειάστηκε η ομάδα του Τόμας Φρανκ για να «καθαρίσει» το ματς. Στο 10΄ ο Τόνεϊ με πέναλτι άνοιξε το σκορ και μετά από 10 λεπτά ο Μαρκόντες «έγραψε» το 2-0 στο «ακριβότερο ματς του κόσμου», όπως χαρακτηρίζεται και όχι άδικα.

Αυτό διότι, η νικήτρια θα γίνει πλουσιότερη το λιγότερο κατά 135 εκατ. λίρες που μπορεί να φτάσουν και τα 170 εκατ. από τα διαφημιστικά έσοδα. Η Σουόνσι δέχτηκε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και δεν κατάφερε ν΄ αντιδράσει. Το έργο της έγινε ακόμη πιο δύσκολο στην επανάληψη, μετά την αποβολή του Φάλτον στο 65ο λεπτό.

Μπροστά σε περίπου 12.000 οπαδούς και των δύο φιναλίστ, η Μπρέντφορντ κατάφερε να «σπάσει» μία άκρως αρνητική για εκείνη παράδοση, καθώς μετά την περίοδο 1990/1991 και σε 9 συμμετοχές της δεν είχε καταφέρει ποτέ να κερδίσει την άνοδο μέσω των play off (2-4-9)! 

Είχε φτάσει και πέρυσι στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, καθώς ηττήθηκε στην παράταση από τη Φούλαμ με 2-1, με τους Λονδρέζους, πάντως, να επιστρέφουν στην Championship. Με την ήττα από την Φούλαμ συμπλήρωσε 4 σε ισάριθμους τελικούς. 

Η 8η συμμετοχή της Σουόνσι στα play off με ρεκόρ (10-7-4) και ο 5ος τελικός της δεν στέφθηκε με επιτυχία. Στο μοναδικό που έχει δώσει έως τώρα στο πλαίσιο της Championship είχε νικήσει κι ανέβηκε στην Premier League (4-2 τη Ρέντινγκ το 2011). Πέρυσι είχε αποκλειστεί στους ημιτελικούς πάλι από την Μπρέντφορντ με 1-0 και 1-3.

Ο τεχνικός της Μπρέντφορντ, Τόμας Φρανκ, έγινε ο πρώτος Δανός προπονητής που καταφέρνει να οδηγήσει ομάδα από την Championship στην Premier League στην Αγγλία. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις