Διπλωματικός αγώνας δρόμου για «να αρθεί η παρανόηση» για τον Θεόφιλο

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007 18:43
UPD:20:06
A- A A+

«Χρήσιμη και ειλικρινή» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, τη σημερινή συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τους ομολόγους της, τής Ιορδανίας, Αμπντελιλάχ Αλ Χατίμπ, και της Παλαιστίνης, Ζιάντ Αμπού Αμρ, για το θέμα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/05/14/1333395.htm .

Η Υπουργός επανέλαβε ότι «οι βιαστικές ενέργειες δεν βοηθούν και δεν δίνουν τον απαραίτητο χρόνο στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο να προχωρήσει στις απαραίτητες αποφάσεις, η υιοθέτηση των οποίων είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και για τις οποίες είναι υπεύθυνος... Η Ελλάδα στηρίζει τον παλαίφατο θεσμό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και θα συνεχίσει να το κάνει, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Στόχος είναι να αρθεί η σημερινή παρανόηση, να εδραιωθεί η θέση του Πατριαρχείου και να είναι απρόσκοπτη η αποστολή του προς το σύνολο του ορθόδοξου ποιμνίου του στην περιοχή αυτή».

Ερωτηθείς, εξ άλλου, για τις αιτιάσεις περί «ολιγωρίας» της ελληνικής πλευράς στο θέμα του Πατριαρχείου, ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε την κριτική αυτή «αβάσιμη» και υπογράμμισε πως δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εκπληρώνει την αποστολή του σε μία περιοχή όπου υπάρχουν επιδιώξεις και επικεντρώνονται συμφέροντα πολιτισμών, εθνών και κρατών, και τόνισε ότι το Πατριαρχείο είναι «ανεξάρτητο».

Ο διπλωματικός αγώνας δρόμου γίνεται για να μην επικυρωθεί από τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας η άρση της αναγνώρισης στο πρόσωπο του κ. Θεόφιλου από την ιορδανική κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή