Champions League: Η ώρα για το «ιερό δισκοπότηρο»

Σάββατο, 29 Μαΐου 2021 08:52
UPD:09:14
REUTERS/VIOLETA SANTOS MOURA
A- A A+

Η κορυφαία στιγμή κάθε ποδοσφαιρικής σεζόν στην Γηραιά Ηπείρου έφτασε.

Το βράδυ του Σαββάτου (29/05, 22:00) Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι θα διεκδικήσουν στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο μεγάλο τελικό του Champions League.

Μετά από μία πολύ ιδιαίτερη σεζόν, ελέω κορωνοϊού, με την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα να αλλάζει εντελώς το σκηνικό, ήρθε η ώρα για τον κορυφαίο αγώνα κάθε περιόδου, τον απόλυτο τελικό, που κάθε ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου ονειρεύεται να φτάσει.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, οι «Πολίτες» για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ενώ οι Λονδρέζοι θα επιδιώξουν να επαναλάβουν τον άθλο του 2012, όταν τότε στα πέναλτι είχαν πάρει την «κούπα» μέσα στην «Αλιάνζ Αρένα» απέναντι στην Μπάγερν.

Πρόκειται για έναν αγγλικό «εμφύλιο», που εμφανίζεται για 3η φορά στα χρονικά της διοργάνωσης, μετά το 2008 στη Μόσχα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι, με τους «κόκκινους διαβόλους» να πανηγυρίζουν) και το 2019 στη Μαδρίτη (Λίβερπουλ-Τότεναμ, με τους «κόκκινους» να κατακτούν το τρόπαιο).

Δύο από τις πλουσιότερες ομάδες του πλανήτη θα δώσουν μεγάλη μάχη για να φτάσουν στην κορυφή. Προγνωστικά δεν χωρούν. Η ομάδα που θα δείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι θέλει περισσότερο το τρόπαιο, αυτή θα είναι που θα το πάρει.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είδε το βράδυ της Παρασκευής (28/05) τον Ιλκάι Γκιντογκάν να μην βγάζει την τελευταία προπόνηση της Σίτι (αποχώρησε τραυματίας) και για τη συμμετοχή του θ΄ αποφασίσει την τελευταία στιγμή, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Τόμας Τούχελ έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους.

Τόσο τον βασικό (εδώ και λίγους μήνες) γκολκίπερ της Τσέλσι, Εντουάρντ Μεντί, όσο και τον Ενγκολό Καντέ, ο οποίος ξεπέρασε έναν μικροτραυματισμό που είχε και θα μπορέσει να παίξει κανονικά.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο πολύπειρος Ισπανός Αντόνιο Ματέου Λαόθ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πο Ντεβίς, Ρομπέρτο ντελ Παλομάρ και 4ο τον Ισπανό Κάρλος Θέρο Γράντε. Στο VAR θα βρίσκονται οι Ισπανοί Αλεχάντρο Ερνάντεθ, Χουάν Μουνουέρα.

Πιθανές συνθέσεις:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (4-3-3): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε, Ρόντρι, Φερναντίνιο, Μαχρέζ, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα.

ΤΣΕΛΣΙ (3-4-2-1): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Ζιγιές, Μάουντ, Βέρνερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις