Με κονδύλια 2 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής η ανέγερση του 8ου Γυμνασίου Ιλίου  

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 22:00
UPD:22:04
STOLIS PANAGIOTIS
A- A A+

Υπεγράφη η απόφαση ένταξης για την κατασκευή του 8ου Γυμνασίου Ιλίου στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ) Θανάση Γιάνναρη. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.965.000 ευρώ ενώ η Περιφέρεια μέσω του ΠΕΠ Αττικής, χρηματοδοτεί 30 σχολικές υποδομές συνολικού προϋπολογισμού 62,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση το 8ο Γυμνάσιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023 και θα αποτελείται από ένα τριώροφο κτίριο συνολικής δόμησης 1.127 τ.μ. με επιφάνεια κάτοψης 375.μ..Το κτίριο θα περιλαμβάνει: χώρους διοίκησης υγιεινής και αποθήκευσης, ιατρείο-αναρρωτήριο εργαστήριο, μηχανοστάσιο, ανελκυστήρα και τις ανάλογες αίθουσες διδασκαλίας.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην προτεραιότητα της Περιφέρειας ως προς την θωράκιση των σχολικών κτιρίων και την ασφάλεια των μαθητών. «Η βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών, η δημιουργία νέων καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων αποτελούν βασικές προτεραιότητες μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τους Δήμους, με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και με τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε. για να επιτευχθεί μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση και να υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομών», τόνισε, σημειώνοντας πως «με την παρούσα πράξη αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η συνεργασία Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Διοίκησης αποδίδει αποτελέσματα».

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ένα αίτημα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα εξέφρασε ο δήμαρχος Ν. Ζενέτος.

Την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας κράτους και Αυτοδιοίκησης στο «να δουλέψουν ευσυνείδητα και με ταχύτητα σε όφελος των πολιτών», επισήμανε ο Θ. Γιάνναρης χαρακτηρίζοντας «εξαιρετική» τη συνεργασία της Υπηρεσίας με την Περιφέρεια, όπως και την στήριξη του υπουργού, κ. Καραμανλή. «Με τον έμπειρο και δημιουργικό δήμαρχο, τον κ. Ζενέτο, εδώ στο Ίλιον, τον Ιούνιο, ξεκινά η δημοπράτηση ακόμα μιας νέας σύγχρονης σχολικής μονάδας η οποία σύντομα, θα γεμίσει με παιδικές φωνές και πρόσωπα που είναι το μέλλον μας», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή