Ρωσία: Απόλυτη στήριξη Πούτιν στον Λουκασένκο, στη συνάντηση στο Σότσι  

«Χτίζουμε μια ενισχυμένη Ένωση» με τη Λευκορωσία, τόνισε
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 20:17
UPD:20:20
via REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποδεχόμενος τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Σότσι της Νότιας Ρωσίας επαίνεσε τα «συγκεκριμένα αποτελέσματα» της προσέγγισης με τη Λευκορωσία.

«Χτίζουμε μια ενισχυμένη Ένωση» μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας, δήλωσε ο Πούτιν. «Κινούμαστε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση (...) και αυτό το έργο φέρνει ήδη συγκεκριμένα αποτελέσματα για τους πολίτες μας» είπε προσθέτοντας ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει βιαστικά.

Υπενθύμιση της αναγκαστική προσγείωσης Μοράλες το 2013, με εντολή της Ουάσινγκτον  

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε ως «συναισθηματική έκρηξη» τα όσα συνέβησαν γύρω από την Λευκορωσία μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ του αεροσκάφους της Ryanair, όπου συνελήφθη ο αντιφρονών δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς, ενώ αναφερόμενος στην αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους του (τότε) προέδρου της Βολιβίας Εβο Μοράλες το 2013 στο αεροδρόμιο της Βιέννης, όταν έψαχναν τον Εντουαρτ Σνόουντεν οι ΗΠΑ, είπε ότι από την Δύση δεν υπήρξε τότε καμία αντίδραση.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Μοράλες που βρισκόταν εν πτήσει από τη Μόσχα προς το Λα Πας με κυβερνητικό αεροσκάφος, προσγειώθηκε εκτάκτως στην Αυστρία για ανεφοδιασμό, επειδή η Γαλλία, η Ισπανία κι άλλες χώρες της ΕΕ απέκλεισαν ξαφνικά τον εναέριο χώρο τους, από τον οποίο θα περνούσε το αεροσκάφος του, καθώς υπήρχαν αναφορές από τις ΗΠΑ ότι στο ίδιο αεροσκάφος επέβαινε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών NSA, που έκανε τις γνωστές συνταρακτικές αποκαλύψεις για το ρόλο των μυστικών υπηρεσιών στις παρακολουθήσεις μέσω τηλεπικοινωνιακών.

Κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών, ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε στον Λουκανένκο να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα, η οποία στο Σότσι, όπως είπε, γίνεται όλο και πιο ζεστή!

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή