Η Μόσχα προειδοποιεί για καθυστερήσεις στις πτήσεις μεταξύ Ρωσίας-ΕΕ

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 14:01
UPD:14:04
EPA/RONALD WITTEK
A- A A+

Ο ομοσπονδιακός οργανισμός αερομεταφορών της Ρωσίας, Rosaviatsiya, δήλωσε στις αεροπορικές εταιρείες ότι οι αλλαγές σε δρομολόγια από την Ευρώπη προς τη Ρωσία λόγω της πολιτικής διαμάχης για τη Λευκορωσία ενδέχεται να οδηγήσουν καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο RBC ανέφερε αργά την Πέμπτη ότι η Ρωσία θα επέτρεπε στις ευρωπαϊκές πτήσεις να φτάνουν και να αναχωρούν μέσω δρομολογίων που παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, παρόλο που η Μόσχα αρνήθηκε προηγουμένως την πρόσβαση σε δύο αερομεταφορείς που έφευγαν στη Λευκορωσία με κατεύθυνση προς τη Μόσχα.

Η Ρωσία απέκλεισε την Πέμπτη άδεια για ένα σχέδιο πτήσης της Austrian Airlines Βιέννη-Μόσχα, αποφεύγοντας τη Λευκορωσία - μια ημέρα μετά την αποτυχία έγκρισης μιας αναθεωρημένης διαδρομής της Air France Παρίσι-Μόσχα. Και οι δύο πτήσεις ακυρώθηκαν.

Επέτρεψε ωστόστο σε μια πτήση της Austrian Airlines με δρομολόγιο Βιέννη-Μόσχα να παρακάμψει τον Λευκορωσικό εναέριο χώρο την Παρασκευή, ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε την εταιρεία και είπε σε άλλους ξένους αερομεταφορείς την Πέμπτη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προέτρεψε τις αεροπορικές της εταιρείες να αποφύγουν τον εναέριο χώρο της  Λευκορωσίας και έχει μετακινηθεί να κλείσει τον δικό της εναέριο χώρο στους αερομεταφορείς της Λευκορωσίας μετά το περιστατικό της Κυριακής με την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ του αεροσκάφους της Ryanair και τη σύλληψη του αντιφρονούντος δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή