Αύριο στη Βουλή οι κυβερνητικές προτάσεις για έρευνες της κοινής γνώμης

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007 16:21
A- A A+

Τις προτάσεις της κυβέρνησης για την προώθηση της ρύθμισης που θα διέπει την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων και την καλύτερη λειτουργία των εταιρειών διεξαγωγής των ερευνών της κοινής γνώμης, θα καταθέσει αύριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος, όπως δήλωσε μετά την συνάντησή του με τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Αναφερόμενος στις προτάσεις της κυβέρνησης, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι οι έρευνες κοινής γνώμης πρέπει «να αποτυπώνουν τις απόψεις που έχει ο πολίτης και όχι να προσπαθούν να τις χειραγωγήσουν» και δήλωσε ότι είναι εφικτό να εφαρμοστεί γρηγορότερα του αναμενόμενου η τελική ρύθμιση, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί όμως, από τη συμφωνία, στα βασικά ζητήματα, των μελών της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Για το θέμα των τηλεμετρήσεων ο κ. Ρουσόπουλος πρότεινε να ανοίξει ευρεία συζήτηση και στο πλαίσιο αυτής να τεθεί το ζήτημα να μην περιλαμβάνονται τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές στις τηλεμετρήσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς