Επικρίσεις Παπανδρέου για κυβερνητική πολιτική στη Δικαιοσύνη

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007 16:54
A- A A+

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης, για την πολιτική τους στον τομέα της Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει το δικαστικό σώμα με αυθαίρετες διώξεις και αυθαίρετη συγκάλυψη γεγονότων, απηύθυνε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης γιατί δεν ερευνά την υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος του προέδρου του Αρείου Πάγου και αναρωτήθηκε γιατί καθυστερεί αδικαιολόγητα, όπως είπε, η υπόθεση των υποκλοπών.

Διατύπωσε, επίσης, το ερώτημα γιατί ο κ. Κ. Καραμανλής κρύβει τα στοιχεία για τα ταμεία, δεν δίνει στη δημοσιότητα τις συμβάσεις για τα ομόλογα και αναρωτήθηκε πόσο θα συνεχίζεται η προκαταρκτική έρευνα χωρίς να ασκείται ποινική δίωξη.

Για καθυστέρηση έκανε λόγο ο κ. Παπανδρέου για τις υποθέσεις με τους Πακιστανούς και τις εξαγορές της "Γερμανός" της "Π&Κ Χρηματιστηριακής" και της τουρκικής "Finasbank".

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη δέσμευση ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα ερευνήσει σε βάθος όλες τις υποθέσεις ώστε να καταλογιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή