Μπορέλ: Η ΕΕ επεξεργάζεται τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021 10:37
UPD:11:58
REUTERS/POOL
A- A A+

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αρχίσουν να συζητούν την Πέμπτη ποια μέρη της οικονομίας της Λευκορωσίας θα στοχεύσουν με κυρώσεις μετά την αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου εκεί και τη σύλληψη του αντιφρονούντος δημοσιογράφου, Ρομάν Προτασέβιτς, δήλωσε ο ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ.

«Η αεροπειρατεία του αεροπλάνου και η κράτηση των δύο επιβατών είναι εντελώς απαράδεκτη και θα αρχίσουμε να συζητάμε για την εφαρμογή των τομεακών και οικονομικών κυρώσεων», δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Γιοσέπ Μπορέλ σε δημοσιογράφους πριν από την άτυπη συνάντηση στη Λισαβόνα.

Είπε ότι οι διεργασίες για έναν νέο γύρο κυρώσεων σε άτομα της Λευκορωσίας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, η Λιθουανία είπε ότι οι προτεινόμενες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας θα πρέπει να στοχεύσουν εκείνους τους τομείς που ωφελούν περισσότερο την ηγεσία της χώρας, αν και οι συζητήσεις μόλις ξεκινούν.

«Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον τομέα της παραγωγής πετρελαίου», δήλωσε ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε συνεδρίαση με τους Ευρωπαίους εταίρους του στη Λισαβόνα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή