Η «Asahi» ζητά την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 07:14
UPD:08:09
REUTERS/Issei Kato
A- A A+

Με σημερινό (26/05) της άρθρο η εφημερίδα «Asahi Simbbun», εταίρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και χορηγός επικοινωνίας τους, ζητά την ακύρωση της διοργάνωσης επικαλούμενη τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια και την ολοένα αυξανόμενη πίεση στο ιαπωνικό σύστημα υγείας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Καλούμε τον πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα να εκτιμήσει ψύχραιμα και αντικειμενικά την κατάσταση και να αποφασίσει την ακύρωση της διοργάνωσης αυτού του καλοκαιριού», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα στο βασικό της άρθρο.

Ένα σημαντικό μέρος της Ιαπωνίας, μεταξύ αυτού και η πρωτεύουσα, Τόκιο, εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί εξαιτίας της πανδημίας και που αναμένεται ότι θα παραταθεί πέραν του τρέχοντος μηνός.

Η μια δημοσκόπηση μετά την άλλη στη χώρα δείχνει ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι Ιάπωνες τάσσονται εναντίον της διεξαγωγής των Αγώνων το καλοκαίρι, καθώς ανησυχούν ότι η συρροή δεκάδων χιλιάδων αθλητών και παραγόντων θα επιδεινώσει την υγειονομική κρίση σε μια χώρα που από πέρυσι έχει πρακτικά κλείσει τα σύνορά της στους ξένους.

Μέχρι τώρα η Ιαπωνία έχει καταγράψει 12.394 θανάτους εξαιτίας του Covid-19 επί συνόλου 714.709 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου υγείας της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις