Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην Αθήνα

Τρίτη, 25 Μαΐου 2021 11:29
UPD:11:30
astynomia.gr
A- A A+

Απέδωσε καρπούς η πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, που αποκάλυψε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών, σε περιοχές του δήμου Αθηναίων.

Για την εξάρθρωσή της πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων/ Τμήμα Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (ΥΕΕΜΣΑΣ/ΤΣΑΣ).

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρεις άνδρες, Έλληνες, ηλικίας 29, 34 και 39 ετών. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχαν συγκροτήσει το τελευταίο δίμηνο εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών.

Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, με τη συνδρομή και των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ηρωίνη (βραχάκια) βάρους 495 γραμμ., χασίς βάρους 8 γραμμ., τέσσερα χάπια η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται, τρεις σπόροι κάνναβης, 105 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας, κόφτης και λεπίδα με υπολείμματα ηρωίνης, αντικείμενα χρήσης και συσκευασίας ναρκωτικών και έξι κινητά τηλέφωνα.

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 37 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή