Φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών

Κανονικά τα «μπάνια του λαού»
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007 16:29
UPD:16:37
A- A A+

ΦΡΕΝΟ στην εκλογολογία επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μετά από τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ, σε δηλώσεις του τόνισε πως ως τέλος της τετραετίας θα ολοκληρωθεί και ο διάλογος με την τοπική αυτοδιοίκηση για την μεταρρύθμιση.

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού Γ. Κεφαλογιάννη ότι υπάρχει «έλλειμμα συντονισμού στην κυβέρνηση».

Στις δηλώσεις του χθες στο ρ/σ ΝΕΤ 105,8, έθεσε θέμα ανυπαρξίας ενιαίου πολιτικού λόγου από την πλευρά των υπουργών. «Βγαίνουν παράγοντες-υπουργοί της κυβέρνησης και μιλούν άλλοι για τον εκλογικό νόμο, ο άλλος για ανασχηματισμό. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι σωστό για να γίνεται, διότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι μια συλλογική ευθύνη. Λυπάμαι γιατί υπάρχουν στελέχη, οι οποίοι βγαίνουν και διατυπώνουν προσωπικές απόψεις. Το κόμμα έχει όργανα, καταστατικά που μπορούν να πουν την άποψή τους», συμπλήρωσε και επισήμανε «Λείπει ένας συντονιστής, αυτός έπρεπε να υπήρχε από την αρχή, είτε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έχω ζήσει και από την πλευρά της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης και από την πλευρά του Καραμανλή υπήρχαν, είτε υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είτε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ή αντιπρόεδροι της κυβέρνησης για να βοηθούν το έργο του πρωθυπουργού που είναι βαρύτατο και μεγάλο και όση προσπάθεια και αν καταβάλλει είναι δύσκολο να μπορεί να ανταποκριθεί».

Στην ώρα τους οι εκλογές

Η επιλογή του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών «είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού. Αυτός αποφασίζει πότε θα γίνουν με βάση το εθνικό συμφέρον. Πάντως ένα είναι βέβαιο: Ξεκίνησαν τα μπάνια του λαού. Και κανένας δεν πρόκειται να τα διαταράξει», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης.

«Οι βουλευτικές θα γίνουν στην ώρα τους. Ο εκλογικός νόμος και η συζήτηση που έγινε ανέδειξε μετά και τα τελευταία αποτελέσματα και τις ήττες του ΠΑΣΟΚ στην Αυτοδιοίκηση και στις φοιτητικές εκλογές, ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει συμβιβαστεί με την ήττα και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές», δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, o oποίος ανακοίνωσε ότι στις αρχές Ιουνίου, ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, τις επισκέψεις του σε ολόκληρη τη χώρα, εν όψει του Συνεδρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση τι του είπε ο πρωθυπουργός για το χρόνο των εκλογών, ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος είπε ότι εφόσον προκύψει κάτι, θα το μάθουμε και εμείς μαζί με εσάς.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι οι εκλογικοί νόμοι πρέπει να συμβάλλουν στην πολιτική σταθερότητα και αυτό, όπως είπε, είναι ευθύνη συνολικά του πολιτικού κόσμου.

Εμείς, είπε, θα κριθούμε οψέποτε γίνουν οι εκλογές από την αποτελεσματικότητά μας και από τη δουλειά μας. Και αυτές είναι οι κατευθύνσεις που έχει δώσει ο πρωθυπουργός, τις οποίες όλοι τηρούμε με ευλάβεια, πρόσθεσε.

«Εμείς θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα κάνουμε αυτοδυναμία με αυτό το νόμο. Η κυβέρνηση που βλέπει ήττα, θέλει να αλλάξει το νόμο. Οι εκλογές θα είναι δημοψήφισμα για τη διαφάνεια και τη δίκαιη κοινωνία», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή